Citiraj:
Autor Vuco
Sve ću preživit samo da ne moram spuštati lanac sa 3x/2x pogona ! Onaj "klonk" me progoni u snovima
Za velike prosječne brzine je 2x way to go. Pogotovo onaj shimanov wireless sustav koji održava idealne omjere i pazi na chainline, a imaš samo jedan šifter (desni)!
Na 1x manje pada lanac zbog zupčanika (iako, kad se potroši, onda pada), ako ideš presporo šaltneš odjednom za dve brzine lakši omjer, ako ideš prebrzo, dve brzine teži omjer. Idealno! Ne moraš paziti dal da spuštaš napred nižu ili kako...
|
Meni generalno rijetko pada ladac kad je sve ispravno, čim je neka od kompoennti potrošena onda imaš cirkus

Mislim da cijela priča oko 1x marketinški kreće od jednostavnosti i težine, nema šaltunga, nema 1 ili 2 dodatna zupčanika, itd. I vjerojatno je to smjer koji će sad gurat svi, dapače i guraju ga, ne sjećam se kad sam vidio neki noviji bajk sa 3x pričom. Doduše ni nema potrebe, redovito šaltam po 2-3 brzine u komadu, 30 komada je baš previše i razlike između brzina su premale pogotovo na pravcu i nizbrdo, uzbrdo još ima nekog smisla...