Znači 1x pogoni su ok. Što bi značilo u pogledu kilometraže da se brže troši lanac. U nekom prosjeku da li bi to bilo 1tkm, 2tkm...?
Od 2x pogona kaj sam naletio vidim da obično imaju u konfiguraciji 22t s 3xt, a taj 22t mislim da nebi koristio ni u 10% situacija. Bolje bi mi odgovaralo da je 26t ili 28t.
Sada da se još prebacim da drugi tip bajka

.
Ima negdje za kupiti gradskih/urbanih/trekki s 1x ili 2x pogonima? Do recimo max 4500kn.
Jedino što sam našao po hr shopvima je cube sl road, cannondale bad boy i Orbea capre 40 (kakva je inače orbea kao marka?).
Bio sam u jednom shopu i tamo slučajno primjetio meridu crossway 20-d i onko vizulano mi se baš dopao bike. Samo kad bi imao 1x ili 2x pogon.
Aj ako znate bacite par preporuka da malo pogledam taj tip bajka, a da je 1x ili 2x pogon. I jel možda bolje da gradski ima neki prednji amortizer obzirom na kvalitetu cesti/nogostupa i prijelaza preko rubnjaka u zg ili malo deblje gume pa bez amortizera?
Trenutno sam na single speedu pa radim razne kombinacije u glavi kako da si obnovim vozni park