View Single Post
Staro 06.01.2006., 16:23   #9
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Originally posted by demetrius
zajebancija znači,ipak nije tako jednostavno staviti zalmana na grafu ko što se priča.
Pa ovako: sam nemoj pokusavati jer ima dosta "gadanja" i nekoliko stvari koje treba zasarafiti. Ako ste dvojica jedan drzi karticu i jedan kraj zalmana drugi spaja i sve je ok kroz nekoliko minuta. Najveci problem je skinuti orginal pasivce sa gainwarda. Tu treba biti njezan i koristiti metodu "fena za kosu"... Hladnjak na gpu se relativno lako skida kod obje kartice no katkada i tu fen pomogne...
Ne pise da smo kao pastu na Gainwardu koristili Artic silver...
Leadtek nije "dobio" Zalmana ikljucivo zbog nedostatka vremena kao niti pasivce... Napisano je da vjerujemo da bi sa Zalmanom i pasivcima na memoriji mogao raditi i na 600/1200 pa vjerovatno i stabilnije nego Gainward koji i sa zalmanom nakon nekoliko 3d markova izbacuje artifekte pri cemu nepomaze ni samo smanjivanje memoriji ni samo smanjivanje gpu-a (barem na nasem primjerku) vec se sve mora spustati...
Razlika u cijeni je na Gainwardovoj strani. Naime, ista kosta 1211Kn u Ve-milu dok se Leadtek Extreme TDH nemoze naci ispod 1400Kn...
Zakljucak je jasan: Ako nemate volju stavljati dodatno hladenje ni oc-ati, a 200-kn nije problem Leadtek je bolji izbor, u drugom slucaju ako cete oc-ati i stavljati Zalmana onda je sasvim svejedno koju od navedenih kartica izaberete, makar mi tu dajemo prednost Gainwardu jer s njim cete za 1400Kn dobiti i Zalmana i znatno vece od default perfomanse, dok ce Leadtek za >1600Kn dati u konacnici tek nesto bolje rezultate....