Jedna od stvari koje radim, odnosno dodajem na sve moje retro konfe je dial-up modem. Ljudi me obično pitaju "pa čemu to, zašto ti treba dial-up u današnje vrijeme?!" Odgovor je čista ludost, i nostalgija ... ili jednostavnije rečeno zato što mogu i želim.
Naravno da se ne spajam na inet sa tim starim konfama ali je činjenica da svi (ili barem većina) ima potpuno konfiguriran modem za spajanje na HiNet (koji naravno više ne postoji), pozivom na broj 0 77 100 000 ... i naravno, obavezno provjeriti da kvačica "wait for dial tone" nije označena

Išao sam toliko daleko, da sam svojevremeno čak razmatrao nabavku emulatora telefonskog signala, koji bi naveo modem da "misli" kako je spojen na tel. liniju. Ako ništa drugo, da mogu uživati u onom pištanju i zujanju Dial-up veze. Ali sam ipak odlučio podvući crtu i ostati na imaginarnom HiNet-u, pa čak i "HPT-u".
Citiraj:
Autor jp_rv
šta ste radili na netu tih godina? :P
ne , stvarno, šta je to bilo 90ih ovdje prisutno na netu, da bi neki klinac imao potrebu ić na net?
imao sam pristup netu kod mojih u firmi, ali nisam znao šta bi radio s internetom... sve bitno je stizalo ili na cd-ima, ili na (audio/video) kazetama a tada smo još dilali kazete za nintendo i sa time su moje AV/gaming potrebe bile zadovoljene. engleski, falabogu, tad nisam znao.
|
Kao što sam već napisao, modifikacije za igre i šifre za varanje... Katkad email, ali to je već bila rijetkost i samo za poslovne svrhe. Bila je genijalna stranica "The Adrenaline Vault", odnosno avault.com na kojoj si mogao vidjeti sve šifre i hintove za igre, kao i pročitati recenzije za najnovije naslove. Bio sam tamo bezbroj puta, pa čak i printao (HP 610C) stranice i stranice materijala, od kojih neke imam i dan-danas. Nažalost, "Avault" je relativno nedavno bio napadnut koliko sam razumio, DDOS ili nešto slično, nije bitno pri čemu je došlo do ozbiljnog kvara na njihovim serverima i odlučili su je ugasiti. Još je moguće dobiti nešto materijala zahvaljujući arhivima i cacheiranim podatcima, ali većina je nažalost otišla...
Evo primjera...
3dfx dominates U.S. Retail Market
Ili...
Carmageddon PC Review (1997)