Citiraj:
Originally posted by dubby
Ljudi pitanjce, kak naći punokrvni PIII Tualatin (ok, ok, nije punokrvi kad nema duplo cachea) koji se krije u Celeronovoj koži (pretpostavljam da takvih ima)? Jel tu bitan core stepping il kaj? Naravno, ideja je kupiti Celera kaj bu išao na 133 Mhz. Pretpostavljam da ipak baš svaki Celeron to i nemre... Nisam još baš proučavao tu tematiku u detalje, pa zato zujim...
|
Cuj, ja sam se sasvim pristojno skrasio sa svojim Tulcem 1.1Ghz... skoro pa da radi i na 133Mhz sabirnice (ledi sistem na 133Mhz bus-a nakon 5-6 sati, vjerojatno memorija kaska

), ali i na 11 x 131Mhz je cist OK (1447Mhz naspram 1100 i kusur kao kod originala). Uspio sam ga dici i do 1540Mhz (11 x 140Mhz), ali stabilnost je bila stvarno porazavajuca. Default napon za ovaj moj Celeron 1100 (1.1A) je 1.475V, ali sad mi je trenutno na 1.625V, jer se na manje povremeno znao lediti. Nazalost, cini se da sam pobrao jednog slabije clockabilnog Celera.
Frend mi pak (za usporedbu) vrti Tulca 1.2Ghz na 1.6Ghz (ne znam tocno sad brzinu sabirnice - neda mi se racunati) na default voltazi na Gigabyte matichnoj. Ono, toliko o krumpiru.