View Single Post
Staro 26.07.2019., 00:13   #3276
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Dobijes visi takt i ipc, za 20%+ manju cijenu.
Komp je u DNEVNOM boravku, koliko ti jezgri treba
a) A sta imas od visljeg takta i ipc-a, druge naljepnice ili zlatna slova na njemu ? Perfomanse u gejmanju su iste za oba takorec...

b) U tome i je poanta, u dnevnom je... SVI ce "jasiti po njemu" kak ko stigne, bolje da ima viska jezgri a bogme i manje ce se grijati od 2600
koji dolazi sa sprdacinom od coolera i za 2mj. evo zacepljenje na istom jer od silnog jahanja mislis da ce se redovito cistiti kad ce uvjek nekome nesto trebati...
Razumijem pomamu i zelju za novim ali koji smisao ja kupiti novo pa ko pojedici sa serijom Ryzen 3 traziti "sweet spot", zamisli... nacu mu taj spot da imam sta ? Dusevnu zasicenost da mi je IPC bolji 15%
Ako im je na stocku vuce previse struje, ako vuce previse struje - dusevne boli odmah. Ako vuce previse struje onda se grije, ako se oca ode
sve u mp3.. ajmo naci spot i dobijes sta ? 10% jaci proc po pefomansama za 20% vise para od staroga al imas spot i saznanje da si profitiro u IPC

U njegovom slucaju ako su perfomanse za gejmanje iste a komp ce biti "tetka za sve" svakako bolje da ima vise jezgri raspolozivo i tih 240kn je
mizeran trosak jer na i za 2600 ce vjerojatno morati iskeljiti za mjesec dva kada skuzi kako hladi taj prdavac, bar 300kn za posten cooler, koji 1700 vec ima.