View Single Post
Staro 19.07.2019., 09:55   #32
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Da nastavim offtopic, boje nemaju veze sa nacionalnosti ... xD. Koriste se po potrebi, sve ovisi o tipu akcije, s tim da imaju 3 tipa "svjetlećih" nevezano za boju, a najviše se koristi sa odgodom paljenja, koji počne svijetliti nakon 40 metara da ne odaje poziciju, s tim da klasični su odlični po noći u slučaju da ovi s druge strane koriste NV, jer svaki moderniji NV je preostjetljiv, te takva paljba s druge strane da zasljepljuje.
I nije "uvjet" da je svaki peti.
Neki vodovi stave zadnjih pet u spremnik, čime daju do znanja "drugovima" da su pri kraju s municijom, neki zapovjednici vodova koriste drugu boju, čime označavaju primarnu metu i sl.
Znači koriste se dogovorno, jer kad bi bila univerzalna primjena, tada bi se izgubio svaki smisao, jer ak vidiš da neko opiči rafal svjetlećih, znači da je možda bez municije.

Ja sam bio strojničar, M-84, u slučaju potrebe, svaki deseti bi bio marker, osim toga ništa označavajuće, sve ovisi o politici vojarne i zapovjednika, nema pravila.

A kaj se tiče "dizajna" ispaljivanja u igri, uživo sam gledao visoke kalibre kako udaraju, pa bogme nije daleko od ovoga iz igre. I mala napomena, ako gledate YT snimak pucnjave uživo, nije ni slično onome što bi vidjeli uživo sa dva oka, jer ovi u igri žele simulirati ono kaj vi vidite, a ne kamera.
DoxyTheCroat je offline   Reply With Quote