View Single Post
Staro 19.07.2019., 05:04   #3345
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Overclock_freak Pregled postova
Oprosti ali morao sam.. Stvarno zadnje vrijeme se dosta nerviram pa jbga..

Dosta mi ljudi došlo slagat komp i uzmu tipa tako ploču sa 2X M.2 i onda plakanje da nema pune brzine

Staviš tipa bilo koji disk 2k brzinom iznad i nemaš punu brzinu diska
Nije samo ni brzina, nego kao što sam gore napisao, gubiš SATA portove, pa gubiš PCIEX (dobro za ovo me briga, nemam potrebu a dodatnim karticama, i uvijek sam za single GPU). Meni iz XY razloga treba 1 x m2, i 5-6 x SATA.

I da, X370 PRIME PRO mi izgleda sve bolje i bolje, nema plastičurine preko I/O, ima dosta dobre hladnjake na VRM, 8XSATA, USB-a 7+1C koji mi trenutno ne treba, ali nikad se ne zna Ugl preporučio ju burazu pred par godina kad je izašao zen 1 i ništa se ne buni (gleda filmove i surfa ko veliki ). Dodouše na njoj je 1600 na defaultu i Trident Z 3200 koji neće da mrdne preko 2933mhz (CL16 vj hynix plus vj loš mem kontrole na 1600).

I tu mi je isto primamljiva i X370 gaming-f, sve isto kao gore jedina razlika je 60A kondenzatori vs 40A kondenzator na PRO. cca 1200kn vs 950kn.
Ovo je za eventualni future proof (60A) pa da se unutra može bocnut 12/24 ili 16/32 jednog dana.

Jedna i druga mogu tjerat 1 nvme bez penala za bilo što drugo.

Gledao sam i x470 verzije, ali navodno PRO ima loš hladnjak za VRM i obje imaju 2X SATA manje što mi ne smeta, ali su i cijene osjetno veće. PRO 1450kn vs Gaming F 1750kn. Ove verzije dolaze sa 32mb BIOSom, ali tu osim kod MSI nisam vidio da itko ima problema...ali opet, buba u uhu.

I vidim da je ASUS nije baš brz sa BIOSima, i asrock i MSI kolko sam skužio već imaju AGESA 1.0.0.3AB BIOSE za X470/B450 i/ili X370/B350 dok su ostali spori. I vi koji imate Asus, da li je riješen napokon bug sa gašenjem ventova?

Sad mi je ful žao šta neki dan nisam sa ekipom naručio C6H za 130-ak € iz DE. Jel nekome to uopće uspijelo, netko dobio ploču već?

@Manuel: Ti si ful zadovoljan kolko sam shvatio?
Kakvi su VRM hladnjaci na dodir? Pretpostavljam samo lagano mlaki?

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 19.07.2019. u 05:24.
Disco je offline   Reply With Quote