View Single Post
Staro 04.07.2019., 20:32   #6157
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Nije stvar u bodenju, već u nepoštenoj trgovačkoj praksi i ucjeni. Prvo su mi ponudili kao povoljniju uslugu a da me nisu upozorili da to znači automatsko skidanje s optike i prebacivanje na kabelsku. Agent me je taj dan nazvao pet puta jer se je svaki puta morao konzultirati sa višom instancom i nešto provjeriti. Da bi nakon tjedan dana saznao pravu istinu. Srećom rekao sam mu da trenutno ostajem na istoj usluzi, dok ne saznam više informacija i bio sam potpuno u pravu, jer da sam pristao to bi se smatralo kao potpisivanje ugovora.

Činjeinca je da više ne nude te pakete ali stari postojeći paket miožeš zadržati. Pošto i dalje pružaju usluge starih paketa na optičkoj mreži, zahtijevam smanjenje paketa iz razloga što su me obmanuli kod zadnjeg sklapanja ugovora prije dvije godine jer mi nisu najavili ovakvo stanje stvari a onda sam upitao u vezi TV usluge i rekao da je loša i upitao dali će nuditi neko poboljšanje kroz dvije godine što se nije dogodilo, jer da su rekli da neće već bih onda odustao od TV dijela paketa usluge 3u1 jer je slika na STB uređaju lošija od slike koju imam na sobnoj anteni.

Primjer od prije dvije godine kada sam nabavio 4K HDR TV, bio je film na njihovom programu i bile su tamne scene, slika je bila takva da se nije skoro ništa vidjelo. Drugi dan sam skinuo isti film s neta i razlika je bila nebo i zemlja, ono emitirano preko STB uređaja je bilo negledljivo. Praktično gledano u zadnjih 20 godina od starta DCM pa pretvorbe u Bnet nije bilo unapređenja kvalitete slike. Dok sam imao stari TV to se nije toliko vidjelo, no na modernim 4K TV se vidi svaki nedostatak u bitrateu (koji je premali), no nadao sam se da će polako to poboljšati no očito je da nisu ništa na tome poradili, tako da je kvaliteta slike danas bolja preko sobne antene nego preko kabla.

A tek kada usporedim kvalitetu slike preko IPTV onda tek slijedi razočaranje. Inače prije je pojam kablovske TV bio u tome da je davao daleko veću kvalitetu slike nego preko FTA mreže. No danas u 2019 nema opravdanja naplaćivati SD kvalitetu na kablu, a i ono od HD ili slučajno FHD što se daje na kablu je po bitrateu daleko od neke poželjene vrijednosti koja će osigurati dostatnu kvalitetu slike na suvremenim UHD TV uređajima.

Dakle pregazilo ih vrijeme s tehničke strane, jer su TV danas znatno kvalitetniji i zahtijevaju veći bitrate, a koji oni nisu sposobni osigurati jer isti signal prenose preko bakra i preko optike, a s obzirom da ima puno starih TV na kojima se to uopće ne primjećuje nisu se potrudili poboljšati kvalitetu signala koja je za današnje UHD TV nedovoljna.

Ne tražim promjenu usluge, već ukidanje samo onog dijela paketa koji ne zadovoljava standarde današnjih UHD TV. Jer je očito moja oprema kvalitetnija od njihovih uređaja koje nude na svojoj infrastrukturi.

Nećemo se bosti, nego ću im uputiti dopis da mi potvrde da izbacivanje nekvalitetnog dijela a to je TV dio iz paketa 3u1 povlači automatski prelazak na kabelski priključak, što znači direktnu ucjenu mene kao korisnika, jer na toj istoj optičkoj mreži postoje stari paketi 2u1 i paket koji se sastoji samo od internetskog priključa, pa bi stoga morali i meni omogućiti prelazak na paket 2u1 ili na čisti internetski priključak, jer ih optički priključak kao takav u tome ne spriječava, a također niti prelazak na postojeće pakete koji egzistiraju na toj mreži, budući da sam na toj optici od prvih dana njezinog postojanja. Ovo što rade je čista ucjena, a pogotovo što me prije dvije godine nisu informirali o svojim namjerama kada sam sklapao novi ugovor kakva će im biti politika prema postojećim korisnicimai time su me doveli u zabludu da produžim paket 3u1 kojeg dio koji se odnosi na TV paket danas više ne zadovalja standarde za suvremene UHD uređaje koji su već praktično 5 godina na tržištu pa je prije dvije godine bilo za očekivati da će se potruditi povećati bitrate signala za svaki program koji puštaju u svoju mrežu.

Slažem se da tvrtka ima svoja prava, no obmanjivanje korisnika nije jedno od tih, kao i držanje korisnika u neznanju tj. ne pružanje adekvatnih informacija ljudima koji su na optičkoj infrastrukturi od bivšeg Amisa. Ako dio usluge ne zadovolja po kvaliteti imam pravo na odustajanje od tog dijela usluge ili neka svaki mjesec odbiju taj dio od računa a bez da to povlači seljenje s optike na kabel, jer na toj istoj optici ima korisnika koji i dalje imaju uslugu koju i ja zahtijevam jer postojeća u paketu 3u1 nije dovoljno kvalitetna za ono što naplaćuju, a cijena za uslugu 2u1 ili samo internet je poznata tako da im nije problem da me prebace samo na onaj dio za koji mogu pružiti kvalitetnu uslugu.

Ako se sam nećeš boriti za svoja prava, neće niti nitko drugi.

Mislim da imam dovoljno iskustva u tome, a naročito ne podnosim ucjene kao što je to ovdje slučaj i lažno nuđenje jeftinije usluge bez davanja kompletne informacije što to zapravo znači.

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 04.07.2019. u 20:45.
sakomako je offline   Reply With Quote