Zato sam ja svojevremeno bio promočuran i nisam se pomamio manjom-nizom cijenom ugovora na 24 mjeseca, pa presao na 3D paket na B.net-u a niti sam presao na Amisov 3U1 FTTH.
Vec sam ostao sa dvije usluge kod dva provajdera, sa TV sam na B.net-u, jer im je stvarno TV slika na ovim digitalnim SD kanalima preko koaksijalnog kabela stvarno najbolja od svih ostalih provajdera preko IPTV-a, i jos je jedna stvar koja meni odgovara sto imam B.net karticu koja mi je preko Conax modula utaknuta direktno u TV.
Sa druge strane optika preko Amisa je bila i ostala stvarno vrh sa tom brzinom 100/100 Mbps i prelaziti na neke druge manje brzine mi je bilo bez veze i dok ide na ovaj nacin s nje se necu maknuti (jedino ako ju oni ukinu) u tom slucaju morao bih preci na koasijalni kabel od B.net-a jer drugog dostupnog provajdera nema u zgradi (naselju)
Kao sto pises B.net i Amis su komunicirali sa svojim korisnicima a ovaj A1 (VIP) uzas i njihov odnos prema svojim starim korisnicima je sve gori.
Ali s druge strane ovakav status ima i negativnih posljedica, ostao sam zamrznut na onome sta imam, niti mogu otici sa optike a niti mogu promjeniti paket uslugu na B.net-u jer mi odmah hoce uzeti B.net karticu i uvaliti novi STB Kaon.
Ne zalim se, gledam cca sezdesetak TV programa u osnovnom + HD start digitalnom paketu, a za ostalo se snalazim uz ovakvu brzinu interneta 100/100 preko PC (torrenta i Kodia) uz Smart TV i TV Box (Kodi) lako se snajdes.