Citiraj:
Autor vacs
Jesi ikad koristio nokiu otkad je presla na android tj otkad je projekt sa microsoftom i lumia serijom propao? Mislim na ove low i mid range, najlosiji xiaomi je bolji od mid nokie, a da ne pricam koliko su nabili cijene svojim modelima, ali dobro, srecom je tu vavej pa nokiu ipak vise nitko ne kupuje
|
Low i mid range ispočetka cjenovno postavljaju skuplje nego bi trebalo ali poslije to dodje na svoje. Apsolutno se ne slažem da su loši - dapače. Kvaliteta izrade je vrlo dobra do odlična, već u mid-low segmentu imaju "metalne" modele.I ono najbitnije - stock Android koji fino radi i na jadnim speckama i redovite nadogradnje. A ako čovjek želi adse dok koristi mob onda uzme Redmi 6A.
I jesam, koristim Nokiu 8 već godinu i pol dana. Uređaje u prosjeku mijenjam jednom godišnje ili češće ali i dan-danas koristim osmicu, toliko sam zadovoljan. Android Pie, May security update, sve radi.
Drugi razlog zašto ju i sad koristim je zato što nema adekvatne alternative.
Hoću:
- dual sim (OBAVEZNO)
- stock Android ili minimalni skin
- redovite nadogradnje
- top-tier performanse
- in-display čitač otiska prsta, ali da radi 99% vremena kako treba.
- solidnu kameru i ekran, ekvivalentno ili bolje od Nokie 8 (što ne bi trebalo biti teško)
- da nije tablet dimenzija
- po mogućnosti da ne iskače iz paštete, tj. da nije "me too" mob.
Čekao sam Nokiu 9 i skoro sam ju uzeo ali nikako da srede hebeni čitač otiska prsta + point-and-shoot je bio osrednji sa dugim vremenom spremanja slike. Čekao OP7 ali non-Pro mi nema onaj "wow" efekt koji bi me potjerao sa Nokie 8. Pro je dosta velik i cijenom poskup. Nije problem novac nego ono žuljanje negdje u mozgu da sam za iste novce mogao dobiti bolji/kompletniji mob.
Dakle, svi mi imamo svoje specifične razloge za i protiv zašto koristimo baš taj mob koji koristimo, i većinom su ti razlozi više subjektivne prirode nego objektivne.