Bok svima,
radio se o ovom, sestra uzela novi asus s530fn, ima intel uhd 620 i nvidia mx150 graficku, nakon windows updatea ostao sam bez control panela za graficke i zavrsio sa 6 mjeseci starijim driverom od intela, no evo redoslijed radnji:
- instalirao w10 1809 sa march updateima
- skinuo drivere sa asus stranice te intel i nvidia sa njihove
- instalirao sve koji imaju setup, koji nisu imali sam rucno iz device managera vodio do foldera sa driverima
- jedan unknown device ostao
- reboot i pustim windows update
- windows pronade i nekoliko drivera za update-at, a izmedu ostalog i intel display driver star pola godine
- ok zavrsi sve, reboot, ocistim smeca sa dws, iskljucim win update
- idem instalirati novi driver za intela preko postojeceg i javlja da driver nije certificiran za moj uredaj
- ujedno primjetim da nema control panela niti za jednu graficku
- ocistim oba drivera sa DDU i rebootam
- instaliram oba drivera sad normalno (ne izbacuje gresku da nije certificiran)
- nakon instalacije za nvidiu mi iskoci poruka kako cotrol panel mogu preuzeti sa windows store (da ti ne bi mamu **** a ne koristio store za to)
- reboot i sad imam zadnje verzije drivera ali i dalje nemam CP za nijednu
e sad, sto i zasto windows tu izvodi osim sto sili svoj sugavi store koji a) nemam jer sam ga obrisao sa dws i b) ne zelim uopce imati MS acc? kako da sad dodem do control panela za njih kad ni clean instal ne pomaze? takoder i na mom laptopu gl503ge vidim da je nestao intel cp dok nvidiin imam
i btw jedan fun fact, za moj laptop isto glupiranje, na asus stranici mozes skinuti aura service (driver za osvjetljenje tipkovnice) ali app asus aura core za upravljanje osvjetljenjem ne, nego moras skinuti preko ms store sto isto ne zelim pa sam jedva nasao neku stariju verziju negdje na netu. Ista stvar i sa ROG gaming center, iz nekog razloga ako nemate njega instalirao intel extreme tuner uopce ne radi, ne mozete ni uci u njega, a kako je win update nesto smrdao ni rog center vise ne radi, ne pokazuje ni taktove ni temperature.