View Single Post
Staro 22.05.2019., 16:26   #3118
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ne znam sto se svi brinete... Huawei ima svoj appstore koji bi vrlo brzo mogao postati megapopularan s obzirom da je baza korisnika ogromna... Nije Playstore jedini na svijetu... Sto se OS-a tice, mogu razviti svoj OS baziran na AOSP i ne zamarat se sa Googleom i Amerikancima... A mogu financijski podrzati ili cak i kupiti i LineageOS ili neku drugu 3rd party distribuciju ako bas hoce...

Ovo moze biti pocetak novog doba koje nece biti ograniceno na OS-ove koje razvijaju Amerikanci... Baza korisnika Huawei mobitela, a i ostalih kineskih mobitela je ogromna i u ogromnom porastu... Uostalom, Huawei moze prodavati svoje procesore ostalim kineskim proizvodjacima koji se nadju pod USA sankcijama i nikom nista...

Uzmite u obzir da trziste koje Huawei moze pokriti nije 320 milijuna Amerikanaca, vec 1.4 milijarde Kineza, 1.3 milijarde Indijaca, 500 milijuna Europljana, 150 milijuna Rusa, pa ako im se prohtje, mogu i Latinsku Ameriku gdje samo Brazil ima oko 210 milijuna stanovnika...

A sad zamislite udar na Google Play Store kada odjednom parsto milijuna korisnika pocne koristiti Huawei store koji ovi mogu komotno rebrandat u nesto drugo i dat ostalim kineskim proizvodjacima da koriste...

Ono sto bi se moglo pozitivno dogoditi se vec u Rusiji dogodilo kada su im Ameri i EU uveli sankcije, pa su morali uloziti u vlastitu poljoprivredu i sada su najveci izvoznik zitarica na svijetu... Drugim rijecima, USA i EU imaju tendenciju da si pucaju u koljena niti ne shvacajuci kakve ce to mehanizme pokrenuti, a ti mehanizmi kada se pokrenu nepovratno mijenjaju stvari... Ako smijem primjetiti - u nasu korist...

napokon netko tko kuzi kako svijet i trziste funkcionira , ovo sto citam ovdje po topicu samo pokazuje koliko su ljudi neupuceni

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Mbanking mi ne treba, pogotovo hrvatski.

Od googla mi trebaju samo Mape, a i to mi ne treba. Riješit ćemo neku drugu navigaciju. A mobitel im je jedno 5 godina ispred Iphonea a jeftiniji bar 2 puta. Meni dovoljno.

I nisam nikakav Huawei Fan, samo sam realan.

realan ko cvijece na mjesecu

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
U dosluhu sam sa jednim lokalnim Huawei guruom, pa je to info iz prve ruke
Jasno, ali onda vidis razliku između tvojih postova gdje se egzaktno naslanjas na tablicu (podatke) i na osnovu njih izvlačiš zaključke i mene koji predviđam sta ce se potencijalno dogodit u nekom od scenarija.

Ako se realizira sve sto je do sad najavljeno, Huawei bi se mogao naci u problemima, jer kad ostanete bez velikog posla, ostajete i bez velikih količina novaca, a bez tih količina novaca nema ni razvoja, marketinga i svega ostalog sto je Huawei dovelo na poziciju gdje je on sada.

Da ne govorim ako Tramp isposluje da svi US dobavljači odjebu Huawei, onda svako neće biti u nezavidnoj poziciji

kad ces shvatiti da USA nije centar svijeta i nije najvece trziste i kao prvo HUAWEI tamo uopce ni ne prodaje telefone, sto je zapravo mali dio njihovog portfolia i sporedan je u ovoj prici.

Tvoje proricanje propasti huaweia je dobar vic

huawei vec danas moze samostalno nastaviti proizvoditi sve uredjaje, pa pobogu, imaju i svoje proceve (Kirin ili kako se zovu) a sto se tice OS-a, ja im dam godinu dana da izbace svoj OS, mogu to, samo je lakse uzeti nesto s police.

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
WA je pod vlasništvom Facebooka, a Facebook se još nije izjasnio oko cijele situacije.
Ako FB dobije direktivu da im zabrani WA, to znači da cijeli WA ekosistem gubi pitaj boga koliko milijuna korisnika, a s obzirom da je to sve pod krovom FB-a, to će onda vjerojatno povuć i baniranje FB-a.
Pitanje je da li im se taj potez na kraju isplati. S poslovnog stajališta, ne, a to im je jedino i bitno.

hebe se kinezima za FB i Whatspp, imaju oni svoje. Huawei da ostane samo na kineskom i indijskom trzistu, njima i dalje dovoljno.

Pa gledajte sto xiaomi radi a nisu mi pomirisali na USA trziste niti se trude.

valjda je svima jasno da najvise od ovog bana gube americke firme.
Gabre je offline   Reply With Quote