View Single Post
Staro 21.05.2019., 13:27   #40994
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Kao prvo, čestitke na bajku Sale! Nek te dobro služi Nadam se da bum i ja kad tad riješio neki xc bajk, al trenutno su drugi prioriteti.

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Osjetio si razliku i u novčaniku kada si morao nakon svake (kako kažeš, ozbiljnije) vožnje ići centrirati te treaktorske 29" kotače? Ako nisi, onda nisi "ozbilnjije" vozio bicikl.

Ovo nitko ne osporava.

Zašto onda epitet "dječja veličina kotača"?
Ja recimo nikada nebi kupio 29" jer mi jednostavno nije ergonomski podoban i nisam okretan kao na 26".
Ali eto industirja radi svoje pa nema više sluha za okvirima koji su za 26" kotače (iako 26" kotača ima ko u priči jer ih još uvijek koriste u dirtjump i 4cross disciplinama gdje ekipa "ozbiljno" voze svoje bajkove)

Dakle Strava worrior in da haus.
Kada daješ savjete rekreativcu, onda mu stvarno sekunde na stravi ne smiju biti prioritet, nego buđet i izdržljivost komponenti, a sve ostalo (voznost i uživanje u istom) je ionako individualno i nitko ne može tvrditi da je nešto bolje od nečeg drugog samo zato jer to njemu paše.

Evo ti primjer u XC-u gdje ženke (dakle niži rast) rasturaju na 26", do prije godinu dana doduše, jer sada je trend 27,5" i 29".

Dakle nije do opreme, do korisnika je
Čemu ovo? Što ti znači vozit "ozbiljnije" kad pričamo o xc-u? I šta ti smeta ako neko koristi stravu, pa makar i komove napadao? Ili postoji samo jedan ispravan način vožnje koji ti odobravaš?

Kaj se veličine kotača tiče, kao što je rečeno- tu nema izbora, ako hoćeš bolji xc bajk uzima se 29 ili eventualno 27.5 za najmanje rame (13-15").

Meni je zapravo i drago da su prešli na veće kotače jer je za više ljude (185cm+) 26 stvarno komično maleno.
nub je offline   Reply With Quote