Citiraj:
Autor SaleFFS
Ono što ja mogu osobno reći, vozio 26" već nekoliko godina (malo ozbiljnije) i osjetio sam razliku
|
Osjetio si razliku i u novčaniku kada si morao nakon svake (kako kažeš, ozbiljnije) vožnje ići centrirati te treaktorske 29" kotače?

Ako nisi, onda nisi "ozbilnjije" vozio bicikl.
Citiraj:
Autor SaleFFS
29" definitivno bolje prolazi krš od terena i ima bolje penjačke sposobnosti ali je i nešto nezgrapnija od 26".
|
Ovo nitko ne osporava.
Citiraj:
Autor SaleFFS
Kako god uzmeš onaj tko voli biciklizam će se nauživati na svim colažama.
|
Zašto onda epitet "dječja veličina kotača"?
Ja recimo nikada nebi kupio 29" jer mi jednostavno nije ergonomski podoban i nisam okretan kao na 26".
Ali eto industirja radi svoje pa nema više sluha za okvirima koji su za 26" kotače (iako 26" kotača ima ko u priči jer ih još uvijek koriste u dirtjump i 4cross disciplinama gdje ekipa "ozbiljno" voze svoje bajkove

)
Citiraj:
Autor SaleFFS
Strava kaže da sam brži i gore i dolje sa 29" na pojedinim sekcijama 
|
Dakle Strava worrior in da haus.
Kada daješ savjete rekreativcu, onda mu stvarno sekunde na stravi ne smiju biti prioritet, nego buđet i izdržljivost komponenti, a sve ostalo (voznost i uživanje u istom) je ionako individualno i nitko ne može tvrditi da je nešto bolje od nečeg drugog samo zato jer to njemu paše.
Evo ti primjer u XC-u gdje ženke (dakle niži rast) rasturaju na 26", do prije godinu dana doduše, jer sada je trend 27,5" i 29".
Dakle nije do opreme, do korisnika je