View Single Post
Staro 17.05.2019., 14:26   #2424
Javorko
Premium

Datum registracije: Jan 2007
ovdje sam možda pretjerao, ali ako se nešto može složiti, super.

Budući da monitor nemam, on bi mogao doći u obzir pri kupnji konfe, iako ću za kompom sjediti možda max 1h/tjedno - ako i toliko.
Također ne treba mi niti miš/tipkovnica.
Stvari oko slaganje kompa/cable management se valjda može sa firmom gdje se kupuje srediti pa to neka bude ''exclude-ano'' iz konačne cijene.

Budget bi bio 17-18k kn.
Komp bi mi trebao minimalno potrajati 5 godina.
(a kako je krenulo, imat ću ga do odlaska u Raj).

Hvala vam svima unaprijed.

P.S. Kad se već kupuje, volio bih imati dobar i brzi boot hdd.

edit - bilo bi super kada bi komp mogao dobro vrtiti VR.
Iako je za pretpostaviti da taj cjenovni rang to bude mogao, ali svejedno pišem.
-->
Pozdrav svima.

Evo, nakon servisa laptopa (čišćenje od prašine), ipak sam odlučio da je vrijeme za novi komp - stari kojeg sam imao je iz 2006. kojeg sam poklonio i sada je došlo vrijeme za novi komp.

Budući da zbog bolesti u krevetu provedem 95+% vremena, komp bih spojio na TV (zato mi je važno da grafa ima HDMI za spajanje na TV-plazmu).

Komp bih kupio u Futuri pa ako se nekome da, molim vas.
Namjena kompa: programiranje i izrada web stranica (basic i napredno - učio bih se online), editiranje videa (basic i napredno), igranje igara na solidnim postavkama (gamepad imam, ali sam se već i mišem naučio raditi iz ležećeg položaja), encodiranje u h265, itd.
Ovo ''basic korištenje'' ne moram spominjati (surfanje, word, excel, 1080p/4k?? filmovi).

Ono što bi mi bilo bitno jest da je komp tih (''alergičan'' sam na buku) i dobro ohlađen, no ako se maaaalčice mora čuti u loadu, neka, ali volio bih da mi je u idle-u gotovo bešuman ---> ovdje sam možda pretjerao, ali ako se nešto može složiti, super.

Budući da monitor nemam, on bi mogao doći u obzir pri kupnji konfe, iako ću za kompom sjediti možda max 1h/tjedno - ako i toliko.
Također ne treba mi niti miš/tipkovnica.
Stvari oko slaganje kompa/cable management se valjda može sa firmom gdje se kupuje srediti pa to neka bude ''exclude-ano'' iz konačne cijene.

Budget bi bio 17-18k kn.
Komp bi mi trebao minimalno potrajati 5 godina.
(a kako je krenulo, imat ću ga do odlaska u Raj).

Hvala vam svima unaprijed.

P.S. Kad se već kupuje, volio bih imati dobar i brzi boot hdd.

edit - bilo bi super kada bi komp mogao dobro vrtiti VR.
Iako je za pretpostaviti da taj cjenovni rang to bude mogao, ali svejedno pišem.

Zadnje izmijenjeno od: Javorko. 17.05.2019. u 14:40.
Javorko je offline   Reply With Quote