View Single Post
Staro 10.05.2019., 20:14   #8028
prowler
Premium

prowler's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Crka televizor u produljenom jamstvu!?

Konkretno, starci mi ima par godina kupili televizor i osim dvije godine redovnog jamstva bila je opcija da uz registraciju na web stranici proizvodaca dobiju jos tri... e sad, ja sam im to rijesio ali iskreno nisam ulazio u detalje...proslo negdi dvi i po godine i ode panel...sve uredno odradeno...odnesen tv u trgovinu..oni u servis i zovu mi jucer oca da je tv nepopravljiv i da nude nesto noviji u zamjenu slicnih karakteristika...i otac mi zapise model koji nude..da ce se javit. Uglavnom ja mu kazem da ako nemaju isti da trazi povrat novca...ali kako im je on rekao dati konacan odgovor u ponedjeljak...ja odem malo pogledati detalje...i vidim da u tom produljenom jamstvu stoji da ukoliko se tv pokvari a ne uspiju ga popraviti da prvo nema povrata novaca a pod drugo da ako nemaju isti da ce dati u zamjenu tv iz iduce generacije slicnih karakteristika...
Prvo jel to oni uopce smiju? A da to produljenje od tri godine nazovu produljenim jamstvom? Po meni onda to nije produljeno jamstvo nego jamstvo po totalno drugim uvjetima!? I to uvjetima koji nemaju veze sa zakonom o zastiti potrosaca..
Drugo sta to znaci da ce dati televizor slicnih karakteristika? Mislim, to je jako relativan pojam? Sto ako ja odbijem taj? Jer sigurno nije isti...a ponavljam slicnih karakteristika je jako relativan pojam...
Uglavnom, ima li itko kakvog iskustva u navedenom ili pravnog ili osobnog..bio bih zahvalan jer ne znam kako da se sada postavim u ime staraca...a naravno oni me mole da im pomognem...
Hvala!

Zadnje izmijenjeno od: prowler. 10.05.2019. u 20:24.
prowler je offline   Reply With Quote