Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.05.2019., 16:53   #44013
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Gabre, jel ima dosta EU auta po Kanadi? VW se vozi dosta? Ima npr. Dacia-e?
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Vidim da se Gabre ne javlja pa cu ti ja reci iako ne zivim u Canadi.Slabo se voze, jer su jako skupi dijelovi za EU aute po Kanadi,tako mi je barem rekao jedan poznanik koji zivi tamo.
Evo nasao sam i nesto na youtube vezano za temu https://youtu.be/LH8C6PCAYRY

sorry, s moba sam odgovarao bio pa sam fulao quote.

Od europskih marki, imas samo njemce ovdje u prodaji, lazem, imas i Fiat 500 i Alfu romeo od nedavno. Dijelovi nisu skupi, ali su skupi sati mehanicara. Fora je sto mehanicari ovdje ne cijene posao temeljem na kolicini odradjenog posla, nego imaju tablice (kao ovlasteni) gdje mu pise da za zamjenu prednjih diskova i plocica treba 2 sata. To sto on njih zamjeni za pola sata maks, nema veze, i dalje ce ti zaracunat 2 sata. A sat je od $100-$120.
Neki dan mi procurila zadnja lijeva klijesta... nova klijesta, 2 kociona crijeva naprijed (kostaju mislim 15$ komad, klijesta su cca90-120, ovisi di kupis) sam sve skupa platio $450

za jedan kotac promijenit klijesta, i to zadnji kraj.

promijenio 2 krajnika, ja donio krajnike, pola sata nije bio auto na dizalici, $250

Francuza,spanjolaca,rumunja, itd nema.
A po prodaji prednjace azijati. Honda, toyota, itd... te pickup truckovi.

evo pa si pogledajte. https://driving.ca/gmc/auto-news/new...canada-in-2018

VW se prodaje dobro, iako su sami sebe sjebali sa emission testovima, no generalno su njemacke marke koliko sam pratio, u porastu u prodaji stalno, dok amerikanci padaju... prvenstveno sto ameri ni nemaju konkurenta audiju, bmwu, mercedesu, po pitanju "premium" segmenta, kako u sedan, tako i suv trzistu.

a kod jeftinih auta, tu su neprikosnoveni civic, corrola... i F150 to top it all

ujedno, ovdje ne postoji obavezni tehnicki pregled a od lani ni eko test.. tako da krampova neispravnih po cesti na bacanje. Svaki par dana vidim auto po cesti kojem se dimi ispod kotaca... nekidan na autocesti... baba vozi a auto doslovno dimi kao da se zapalio... i pegla ona dalje, ne kuzi ona nista...

Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 08.05.2019. u 17:00.
Gabre je offline   Reply With Quote