Tema: Košarka
View Single Post
Staro 07.05.2019., 13:46   #3600
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Ali nema jedna od najvažnijih elemenata Đordanizma. trebao je ostati u Spursima. Lik je bio u jednoj od najboljih i najsređenijih franšiza ikad, s jednim od najboljih trenera koje je košarka vidla, koji je oko njega htio sagraditi novu ekipu koja će igrat za naslove. Da, ne znamo cijelu priču, ali teško mi je vjerovat da bi Pop ili Spursi zeznuli svog glavnog igrača na bilo koji način.
Spursi su takvi kakvi jesu zato jer kod njih vlada "vojna diktatura". Sve se zna i nema odstupanja od vizije i odluka koje su donesene od strane Pop-a i FO-a. Igrače se ne pita.
To je oldschool pristup koji odlično funkcionira kada su igrači takvog karaktera koji poštuju hijerarhiju (Duncan, Robinson) ili kada dolaze izvana kao scrubs pa ni ne znaju za bolje (Ginobili, Parker)
Ovaj novi Derrick White je isti takav, Spursi draftaju karakter koji paše u njihovu ego-less kulturu.

Kawhi je bio takvog karaktera u početku ali je postao predobar, upleo se ujak i ego je proradio.

Jučer sam čitao članak gdje su pitali Dannya Greena da usporedi Pop-a i Nick Nurse-a:

"When asked about the differences between Nurse and Popovich by Sports Nets' reporter Paul Jones, Green pointed out how Nurse asks players for their feedback which he likes. He goes on to say the two coaches have different styles but unlike Nurse, Popovich didn't look for Green's feedback in a report from Josh Lewenberg."

Jednostavno ga boli k za mišljenje igrača kada je u pitanju strategija i taktika na terenu.
Nitko mu ne može srat zbog toga jer on zna najbolje. Ali teško je pridobiti i zadržati talent s takvim stavom, pogotovo u današnje millenial snowflakes vrijeme.
bigAdvance je offline   Reply With Quote