Autor G-boy
Aj mi PM-aj ako ti nije problem.
Btw vozio sam u subotu Focusa 125ks, trocilindraša dakle..i ono motor ajmo rec ok, ali ostatak auta mi nije sjeo nikako, znači u tih 15-ak min ja se nisam uspio namjestit u njemu (da se razumijemo normalne sam građe, 180cm), vrata se zatvaraju ko na nekom kombiju (onaj ružan tup udarac), materijali samo izgledaju fino (panel na zadnjim vratima koma), a pričam o st line B&O koji dode preko 180k kn.
Volan tipični ford (vozio sam Mondea mk3 do prije par mj i na njemu mi je taj volan imao više smisla zbog 155ks, dok na Focusu s tim motorom takav volan mi je pretvrd i beskoristan).
Da rezimiram, ostao sam baš razočaran i onda sam otišao probati novog Ceed-a i sve se bojao kako će mi on sjest ako Focus nije, a kad ono ispalo totalno iznenađenje.
Kia je em udobnija, em sam si našao udobnu poziciju odmah, ima brdo opreme za poprilično manje para (Lane assist u standardnoj opremi, glupost znam, ali sama činjenica da ga ima za 0kn), volan nije precizan ko Fordov, osjeti se malo nedostatak feedbacka s ceste, ali je mekaniji i samim tim za takav auto pogodniji, motor mooožda mrvu tromiji od Ecoboosta, ali je mirniji i čini mi se tiši, materijali su ok, vrata se zatvaraju kako bi trebala, dakle nema onog tupog zvuka ko na Focusu itd itd.
Planiram još ići probati Scalu s 1.0 TSI 115ks, no već u startu sam mišljenja da ako je i bolja, ne može opravdati toliku razliku naspram Ceed-a.
EDIT: da nadodam samo da Kia ima multilink, dok Ford na te početne verzije stavlja torzionu i koliko god se oni kleli da su ju usavršili da se razlika ne osjeti, e pa osjeti se.
|