Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.05.2019., 14:14   #43958
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Datum registracije: Jan 2016
Citiraj:
Autor G-boy Pregled postova
Aj mi PM-aj ako ti nije problem.

Btw vozio sam u subotu Focusa 125ks, trocilindraša dakle..i ono motor ajmo rec ok, ali ostatak auta mi nije sjeo nikako, znači u tih 15-ak min ja se nisam uspio namjestit u njemu (da se razumijemo normalne sam građe, 180cm), vrata se zatvaraju ko na nekom kombiju (onaj ružan tup udarac), materijali samo izgledaju fino (panel na zadnjim vratima koma), a pričam o st line B&O koji dode preko 180k kn.
Volan tipični ford (vozio sam Mondea mk3 do prije par mj i na njemu mi je taj volan imao više smisla zbog 155ks, dok na Focusu s tim motorom takav volan mi je pretvrd i beskoristan).
Da rezimiram, ostao sam baš razočaran i onda sam otišao probati novog Ceed-a i sve se bojao kako će mi on sjest ako Focus nije, a kad ono ispalo totalno iznenađenje.
Kia je em udobnija, em sam si našao udobnu poziciju odmah, ima brdo opreme za poprilično manje para (Lane assist u standardnoj opremi, glupost znam, ali sama činjenica da ga ima za 0kn), volan nije precizan ko Fordov, osjeti se malo nedostatak feedbacka s ceste, ali je mekaniji i samim tim za takav auto pogodniji, motor mooožda mrvu tromiji od Ecoboosta, ali je mirniji i čini mi se tiši, materijali su ok, vrata se zatvaraju kako bi trebala, dakle nema onog tupog zvuka ko na Focusu itd itd.
Planiram još ići probati Scalu s 1.0 TSI 115ks, no već u startu sam mišljenja da ako je i bolja, ne može opravdati toliku razliku naspram Ceed-a.

EDIT: da nadodam samo da Kia ima multilink, dok Ford na te početne verzije stavlja torzionu i koliko god se oni kleli da su ju usavršili da se razlika ne osjeti, e pa osjeti se.
Vidi, Kia postaje njemac. Kao i Hyundai. Zvuk zatvaranja vrata meni uvijek priča dio priče. Ergonomski je sve stvarno u redu. Da, preciznost volana i te neke finese vozne dinamike nisu na nivou VAGa i Forda, i taj Focus je fora po nekim bržim cestama, no sam kako kažeš, Kia manje stresa ima u svakodnevnom životu. I nemoj mislit da je Lane Assist za đabe. Onaj ko ga ima (a nije rođen 1700. Godine) će na autoputu se naviknut tak lako na to. Vidi, Scala je solidan auto ali primarno njen cilj je mjesto odozada i gepek. Tu je ono, nepobjediva. Zadnja klupa ima msm 73mm nazivne mjere (tolko ima Octavia).