View Single Post
Staro 28.04.2019., 14:52   #8
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ok mozda sam trebao to napisat u startu ali - da , kao nekome ko je na Linuxu vec 12+ godina - da ispod haube je "skoro" sve to isto no ima ona jedna bitna stavka koja glasi "imam zivot" - dakle Tutorijal bi bio za normalne ljude koji zele isprobat i mozda jednim dijelom zamijenit Windows i preci za neke stvari i/ili kompletno na Linux - "elitisticke distre" kao Gentoo ili Arch ili bilo sto temeljeno na njima ne spada u tu kategoriju iz 2 razloga: te su distre iznimno dobro dokumentirane a drugo - normalne osobe nece provesti 3 sata konfigurirajuci nekakve skripte unutar sustava koje ne kuze (+ u slucaju Archa odvratan community koji je uzasno neprijateljski nastrojen prema pocetnicima - to nema veze s Open Source filozofijom i ne zelim imat posla s takvim elitistima). Tutorijal bi bio za pocetnike do mozda kategorije "znam osnove + par zgodnih trikova". Osobno preferiram Fedora+Cinnamon soluciju jer je tehnoloski najbolje izbalansirana distra (moje osobno misljenje, ne znaci da ce sjesti svakome). Jos uvijek imam hrpu ideja ali zato zelim cuti feedback dali uopce ima volje za tak necim i u kojem smjeru.