Citiraj:
Originally posted by masni
@stublina
ja ne bi reko da ti je napajanje preslabo (410W), jedino može biti da mu je 12V rail loš i zato ti ne može držati proc preko 3.6ghz...
samo da ti kažem da sam ja isto imao prescotta 3.0 i asus p4c800 dlx i napravio sam VDROOP MOD...a što se tiče napajanja, imao sam tagana 380W, enermaxa 460W i enhancea 520W i problem NIJE bio do napajanja, nego do pregrijavanja - a imao sam vodeno na tom procesoru...
2 stvari : ili ti psu ima preslab 12V rail ili ti se proc pregrijava...
inače, za tu seriju prescotta, za 3750mhz ti je dovoljan default vcore (1.4V), čak i kad nemaš vdroop mod pa ti vcore padna ispod 1.3V, taj prescott je stabilan - imaš nekoliko forumaša kojima tako radi...
|
Pregrijavanje definitivno nije problem 29-54 u OCCt-u a prime i dr divx do 52max. U sobi je temp na visini od jednog metra 25-26. Imam sensor u pasivcu na čipsetu 30-48 i probavao sam ga prstima te nije tako vruć da nebi mogao prste držati na njemu. Sve testove sam radio sa oborenom memom da nebi bilo zabune...
Na 3.5 proc ne prolazi u prime ako vcore padne ispod 1.54-1.53 , i to dok nisam imao vdroop mod. Jednostavno je gladan struje u ful loadu. Sa 1.54 ga bez beda dignem na 3.8 ali nije stabilan. Ovo je Northwood @masni...
nešto ću probat pa prikačim ovdje da vidiš.