Ja sam okinuo samo par fotki sa P30pro. Ali reći ću što mislim s tim da mišljenje baziram i sa par recenzija koje sam vidio.
P30pro ima odlične fotke, dinamički raspon, boje, detalji, sve je top. Međutim fotke su često malo preoštre (oversharpen koji voli raditi huawei) na automatici ali na pro manual modu se mogu dobiti gotovo savršene slike. To je ono što sam ranije već pisao da moraju popraviti auto mod. 5x optički zoom je dobra fora (kome treba) i uz taj zoom slika i dalje izgleda dobro i bolje nego kod konkurencije na 2X. Ali opet ali, ipak se gubi nešto na kvaliteti prilikom zooma. Premali su to čipovi.
Video je kako već znamo prosječan. 1080p je ok ali i dalje ta stabilizacija nije na razini samsungove. 4k nema 60fps (kome je bitno) a 30fps ne izgleda baš dobro. Zvuk (iz videa) je ok ali opet slabiji od konkurenta. Slowmo mod je slabiji od konkurencije.
P30 pro je svakako odličan mob za FOTO entuzijaste. Problem je što Kate i Mate fotkaju na automatici, snimaju video itd. Nikakvo drkanje po manual modovima. Prosječnog kupca bi jedino možda privukao 5X zoom. Huawei je opalio jaki PR za taj model, u reklamam samo što ne vidimo DSLR umjesto mobitela. Svaka im čast. U realnosti to je sve tu negdje u rangu drugih flagova. Treba uzet u obzir da prisječnom kupcu ipak nije samo kamera bitna. Ima i drugih stavki.