Citiraj:
Autor Roberto
Vremena su se promijenila, to je točno, ali vrhunski šuteri strše i u svojim vremenima. Curry i u današnjim vremenima iskače, kao što je nekoć i Allen s 3,4 zabijenih trica po utakmici sredinom devedesetih.
Ne može svatko pogoditi takav volumen trica a da pri tom bude efikasan.
Curry ima karijerni prosjek trica 3,6 po tekmi. Za usporedbu: Harden i George su jedini uspjeli imati 3,6 ili više u prosjeku u jednoj sezoni (Harden 2x), ali oboje sa postotkom šuta 36% što je negdje na prosjeku lige. Curry nema sezonu u kojoj je trice gađao slabije od 41%, a u onoj najjačoj sezoni 5,2 trica s 45%.
Hield recimo ima ove godine 3,4 trice po tekmi, a 42% šut. Za Trae Younga kažu da je novi Curry, ali nekako mi se ne čini da neće biti tako
Harden i Curry su jedini čini mi se koji uzimaju više trica nego dvica. Možda će se broj takvih povećati, ali rijetki mogu ubacit toliko trica a da efikasnost bude ok.
|
Sve se promijenilo 2004g kad je uvedeno pravilo/zabrana handcheckinga. Time je napadačima, posebno bekovima dana IMHO prevelika prednost, jer je igrač sa loptom tako i tako u prednosti pred obrambenim igračem.
Možda sam ja malo stariji od prosjeka foruma, ali tada se meni osobno NBA počela srozavati da bi danas došli na normalno da utakmica završi 135:128 i sličnim rezultatima...
IMHO sa handchecking pravilom Ray Allen bi i danas bio još bolji šuter nego što ga pamtimo, a Curry (danas vrh NBA lige) nebi igrao više od 10 min po utakmici (ako i toliko)