View Single Post
Staro 23.04.2019., 16:40   #3038
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor slavonac90 Pregled postova
Pretpostavljam da se na mene to odnosi, vjerovao ili ne upoznat sam s pojmom qvl ali u tom trenutku sam gledao da prođem što jeftinije, a u dućanu nije bila gigabyte ploča koju sam u startu htio uzeti koja podržava 95 w proc, a ova je jedina bila cjenovno u istom rangu, nebitno moja greška.Ali sam u slučaju ove b450m prvo pogledao qvl i ploča podržava procesor, ram do 3200mhz, a koja sada ispada da nije ispravna, a na onoj koja nije podržavala ryzen 1600x radilo je sve pod laganim OC-om bez iti jednog problema.Što znači da sam drugi puta ispao veći debil što sam gledao support listu nego kada sam uzeo prvu ploču na blef i onda u panici išao mijenjati jer mi procesor nije na službenim stranicama podržan. Iz navedenog vidim da proizvođač od silne filozofije ni sam više ne zna što će raditi kada je u pitanju jeftiniji hardver, moja greška je što nisam u startu zaobišao asrock i dao 800-900 kn za solidnu ploču i mir, a opt s obzirom da nisam od onih koji moraju imati što jače i skuplje računalo, nego gledam da mogu tu i tamo nešto pristojno zaigrati kada uhvatim vremena naravno da gledam proći jeftinije, druga je stvar što nešto ne radi kako bi trebalo.
nije stvar proci skuplje ili jeftinije, moze se proci jeftinije samo treba malo pripaziti sto se kupuje, po ovom sto pises unazad par postova i u ovome boldanome nisam bas uvjeren da znas sto je qvl.

to sto ploca nazivno podrzava 3200+mhz ram ne znaci da svaka ddr4 memorija koja je 3200mhz ce na njoj raditi na brzini 3200mhz

evo za tvoju plocu+proc, memorije koje bi trebale raditi bez problema.

https://www.asrock.com/mb/AMD/B450M%...dex.asp#Memory

Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 23.04.2019. u 16:46.
Gigi1 je offline   Reply With Quote