Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.04.2019., 19:41   #43614
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Kal-EL Pregled postova
Svašta se može pročitati ovdje.
Ako si sporiji makni se, odmah ili za 39 sekundi ali makni se.
Nisi policajac pa da provodiš zakone i svoju logiku.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
Ovo tu je zapravo ono što me zanimalo kad sam se šalio da treba anketa.
IMHO, svatko tko vozi isključivo u lijevoj kad je desna prazna je krkan. (Osim u Češkoj na nekim dionicama )

A kod pretjecanja nekoliko kamiona u koloni (recimo 5-6, između svaka dva recimo da je 50-60 metara praznine, odnosno 2 sekunde razmaka) se ljudi dijele u one koji se prestroje lijevo bez dodatnog ubrzavanja i prestižu ih s tih 10-20 km/h koliko voze brže od njih (recimo da voze s uključenim tempomatom na recimo 130, dok kamioni voze 110). Druga grupa su oni koji se prestroje lijevo i još dodatno ubrzaju (s onih 130 na recimo 150), ali tad već idu iznad ograničenja. Ne, ne govorim o brzini koju policija može sankcionirati, govorim o ograničenju brzine. Ovima prvima se nerijetko u tijeku pretjecanja približe ovi brži (recimo da dođe netko sa 155). Ako se guze i blicaju, krkani su. Ovih 39 sekundi je koliko treba da prestigneš kolonu kamiona dugu od oko dvjestotinjak metara (što je njih 3-4) ako voziš 20 više od njih.

E sad, ljudi, koja ste vi grupa i koliko dugo morate voziti iza nekoga da vam tlak polagano počinje rasti? Osobno sam druga grupa i (relativno) smireno (mrmljajući si u bradu da bi mogao i malo ubrzati) čekam dok ovaj ispred ne obavi pretjecanje svih kamiona, ali mi tlak većom strminom raste ako nakon kamiona bude praznina, a on/ona se ne makne odmah.
generic je offline   Reply With Quote