Citiraj:
Autor srale7
Kako ce odustati od vise kamera kad je to postao standard? To sto google fura jos uvijek samo jednu kameru, to je drugi par opanaka, ali za tih njihovih par desataka tisuca prodanih uređaja je tak svejedno, ionako su margina na trzistu. Kladim se da pixel4 dolazi sa vise kamera (2-3)
Telekamera (i opcenito zoom) je odlična stvar, a wide kamera da ne pričamo. Tako da izbacivanje hiend telefona sa jednom kamerom je žešći fail.
|
Ovisi koje kamere da, ovo sto smo do sad imali je ultrashit, 20mp za bokeh efekt (op6 i op6t), 20mp za telephoto sa x2 je full beskorisno i lose bilo zbog nedostatka OIS-a (op5) i 20mp za low light je takoder nikakvo bilo (op5t), nazalost sve osim op6t sam imao (jos uvijek sam na op6) pa znam kakvi su jadni pokusaji bili
Ali slazem se da, telephoto ili periscope sa 5-10x zoom je korisno, wide takoder dobrodosla, pa cak i b&w isto ali to nije do sad slucaj bio, trpali su shit opcije da nabiju cijenu, a onda opet mozes staviti najbolji senzor i najbolje lece ali ti nista ne znaci ako ti software los, srecom postoji gcam mod da popravi to ali naplacujes premium brand i dobijes poluproizvod (da se razumijemo volim oneplus zbog oxygen os-a, dash charge i sto mogu rootat bez gubljenja jamstva) i sumnjam da ce ikad kamere dovesti u red, cak se dam kladiti da ce op7 imati 48mp sa 0.8 microna (softwareski kombinirati u 1.6 microna a znamo da su nesposobni napraviti dobar camera software) + 20mp za bokeh + 5mp za depth