Pozdrav svima,
nakon podosta vremena eto me sa opet problemom.
Naime, Acer VN7-791G ima taj problem da se zadnji par dana ventovi konstantno čuju - bio ja u idle-u, obrađivao video (light obrada, iz mp4 u gif), tipkao u notepadu, wordu, html-u, itd.
Vjerujem da nije virus (NOD32 licencirani konstantno radi u pozadini), trojanci vjerujem da nisu (napravio sam Malwarebytes scan i puknuo sam par u karantetnu), počistio sve CCleanerom.
Win10 Home licencirani, svi novi update-ovi gore.
Budući da je laptop star cca 4 godine, razmišljam da si kupim novi, ali ne znam što ovdje može biti problem?
Nadam se da nisu ventovi, jer sam tutlek i ne znam ih samo očistiti (otvoriti lap, staviti novu pastu, itd.), slabije sam pokretan (na jako dugom bolovanju) pa nisam u mogućnosti sam odnijeti lap na čisćenje ako je to potrebno.
Ako ga se treba nositi u servis, koliko dugo ga tamo mogu zadržati na zamjeni paste + čisćenju? Kakva je procedura da ih se zamoli da to u 30min odrade? Ne bih im volio ostaviti lap, jer imam podosta privatnih podataka na njemu.
Inače lap je na drvenoj podlozi, odignutoj od stola, pazio sam prilikom postavljanja da letvice/podloga nije na mjestu gdje su ventovi.
Lap radi 10-12h dnevno, spojen na struju i plazmu - i tako zadnjih malo manje od godinu dana.
Gotovo nikad ga nisam opteretio 100%, štedio ga, mazio i pazio.
Ima li mu spasa, što je činiti?
Nekako naginjem ka novom lapu, jer čini mi se da je ovaj dao svoje.
Post/Topic za novi lap ću postaviti u za to predviđeno mjesto.
Hvala vam unaprijed.
P.S. Uglavnom lap prije spavanja stavim u sleep i isključim iz struje.
Zadnji par dana sam radio kompletni shut-down.
Edit: pokušao sam u Services-ima isključiti ''Superfetch'' i ''Windows Search'', ali nije pomoglo.
Ne pitajte zašto, gluglao sam i naišao na YT video gdje kažu da je to mnogima pomoglo.