Nekaj mi nije jasno...
Kako su sad radovi na Slavonskoj, Mostu slobode, početku Jadranske avenije na zapadu, prije rotora sa strane Jadranske avenije...
Slavonska - znak 40km/h, nema znaka za prestanak ograničenja. Metnem tempomat na 60km/h što mislim da je i puno previše, stvorim gužvetinu i ljudi su nervozni.
Most slobode - znak 40 ili 30km/h, nema znaka za prestanak ograničenja. Metnem tempomat na 40 ili 50km/h, ovisno o ograničenju i stvorim gužvetinu, ljudi se nabijaju na dupe, blicaju, a u lijevoj traci me pretječu sa 70, 80, 90km/h. Desno po crti se radnici šeću i rade skoro 0/24. Vozači voze kao da je ograničenje dobrih 80km/h. Prošao sam onuda 30-40 puta otkad su radovi i nisam vidio policiju gdje inače redovito stoje (na kraju mosta s obje strane)... A kad je tamo regularno ograničenje od 60km/h, metnem tempomat na 68km/h i onda me baja uslika svojim laserom i optužuje da se vozim ni manje ni više nego 86km/h (sva sreća pa su mi "napravili uslugu" i pustili me, a mjerenje s pištolja mi nisu htjeli pokazati).
Početak Jadranske avenije - oštećen kolnik, znak 40km/h, 10 metara iza njega stari znak 80km/h. Tu očito ne treba znak za prestanak ograničenja. 

Kolnik je očito oštećen iza tog znaka od 80km/h.
Prije rotora sa strane Jadranske avenije - tri su trake koje se spajaju u jednu lijevu. Ali znakovi su postavljeni da se indicira da se samo krajnja desna traka spaja u srednju traku. Okej, prestrojiš se u srednju. I onda odjednom na brežuljku gdje je loša preglednost na cestu iz čista mira srednja traka prestaje i otvorena je samo lijeva straka, bez ikakvog upozorenja da se možeš prestrojit na vrijeme (prošao sam sad po noći i stvarno je slabo vidljivo da se srednja zatvara).
Na obilaznici isto tako ima znakova 80km/h zbog radova i nema znaka za prestanak ograničenja... Mislim da zakonski ne možeš zaključiti da zato što više nema crveno/bijelih stupića, da odjednom vrijedi ograničenje od 130km/h za autocestu?
Zašto se uopće ne pazi sa znakovima ograničenja gdje su radovi, i zašto je sve to jako ofrlje označeno?? Gdje su znakovi za prestanak niskog ograničenja? Zašto se ljudi voze kao manijaci kraj radnika koji metar od njih vare/kopaju/stoje?
Disclaimer: prošle godine su me uslikali na autocesti s 148km/h na mjestu gdje je bilo ograničenje 80km/h zbog "radova" koji mjesecima nisu postojali ni po planu ni po izvođenju, niti je bilo radnika, ali su znak ograničenja zaboravili maknuti. Svoju lekciju sam naučio i sad usporavam uvijek, neovisno ima li ili nema radova, i na dionicama gdje sam svakodnevno i neka ograničenja stvarno nemaju smisla.