ukoliko se kupuje "kvalitetnije" ne može se "ušparat" jer ti kvalitetniji koštaju više za neki % novaca.
ako se ide samo na manju cijenu vjerojatnost kavara je puno veća za neki %. pa tu moraš sam procijeniti dali si spreman biti bez tog aparata neko vrijeme dok servis ne izađe na teren i detektira kvar + još koliko za zamjenu dijela ili čak aparata ako je pod jamstvom.
a to je jako nezgodno sa firžiderom/veš mašinom ili nekim aparatom koji treba skoro svaki dan.
s obzirom da i proizvođači vole "podvaliti" nižu klasu u modelu veće oznake i to naplatiti više, ne treba se zaletavati pa ić na to "aha veći/bolji model, bude radio bolje/duže"
kod mene za sad:
ploča plinska/pečnica/suđerica electrolux radi 10 godina bez kvara (na suđerići otišo meh. za otvaranje pretinca tablete, sad ubacim tabletu u ono za žlice/vilice, opere jednako dobro)
frižider gorenje 9 godina - cakum pakum (bez ledenice- to imam posebno gorenje)
veš mašina candy 4,5 godina - cakum pakum
mikrovalna samsung 14 godina - cakum pakum
napa elecrolux 14 godina - radi al to je sa jednim motorom pa sam onak polovično zadovoljan, bučna je na 3. brzini
eto to su aparati koji trebaju svaki dan. one male kućanske ne spominjem jer je to potrošna roba ali i koja košta puno manje