Citiraj:
Autor Master_Hrc
Samo jedno pitanje za vas HardCore RejSere, kojima ni 500 konja i 898 NM i 5 turbina nije dosta. Da li ste ikad bili/planirali ici na neku stazu? Od Grobnika pa nadalje?
Iskreno niti me zanima niti mi treba auto sa vise od 150 konja, niti bi mi imao smisla s obzirom da mi je 50% rute po gradu a ostalo po autobahnu sa ukljucenim tempomatom.
ALi da sad ne ispadne da vas trolam dat cu vam ja IMO osobno najbolje gustanje u voznji. 
Stojim na semaforu ujutro, 7:10 idem na posao, proljetni dan. Usrani ponedjeljak. Desno od mene, mlad i nadobudan nedojebani čebuljavi tatin sin, sa Castrolom u kosi, tozlom oko vrata, značka na autu koja poziva na razbijanje prozora  . Turira ali samo se nasmijem, neda mi se. Prolazim semafor i evo vec guzva na Slavonskoj. Ma nema veze sto nije vikend, sto nisam na nekoj cesti van grada, spustam krov, stavljam đozle da mi ne smeta sunce i fino se naslonim i uzivam u suncu. Milina, zaboli me za guzvu. Vozim se prosjecnom brzinom uz stani kreni 55km/h i dolazim nakon pola sata na posao. Sa Grinchovim smijeskom na licu i neopisivim gustom izlazim iz auta. Neloše s obzirom da je ponedjeljak.  ))
|
Imam tu puno šta za tipkati, pa da ti ne rasquotam text, idem po točkama dnevnog reda
0. Planiram ove godine otići na Nurburgring i odvoziti 2 kruga s M3 E46 ili M2.
To mi je velika želja, samo što to planiram na radni dan, kad su (valjda) manje gužve na stazi. Iako sa mojim oskudnim iskustvom (guštanje u kartingu mi je najveći domet staze trenutno) vjerojatno bi mi i Clio RS200 bio dovoljan da se izguštam i userem kad mu dođem na samo 70% mogućnosti
1. tko od nas kaže da mu X konja nije dosta? Svi koji smo na strani " da je ok željeti auto koji će ti biti gušt voziti" govorimo da su druge stvari bitnije, poput ovjesa i osjećaja za upravljačem, plus što volimo snažne motore, jer s njima je ljepše i lakše krenuti (umjereno, ne brzo), voziti ih po Alpama ili Braču...
Meni osobno je ubrzanje uvijek bilo važnije od krajnje brzine, ali to što oni dolaze hand in hand, nije moja krivica. Meni više od 180km/h koliko je Volvo predložio, stvarno ne treba, niti mi se da mučiti i koncentrirati sa 200km/h. i 180 mi je napor, optimalno mi je 160. Ali ne u autu sa 85 konja kojem je to krajnja brzina, nego u onom koji na 160 mirno pjeva i čita si lik novine dok vrti kotače...
2. 150ks je jedan sweet spot gradskog / touring auta, prije nego što pređeš u sportske vode. I po tvom pisanju se vidi da isto guštaš u vožnji. Samo što više guštaš u opuštenoj laganoj vožnji, ravnim cestama s blagim zavojima. Recimo tamo negdje po Kaliforniji, uz obale Malibua i Venice-a. Meni je ta ruta bila ok, ali dosadnjikava... da sam imao cabrio i da nije bio oblačan dan, drugačije bih pričao.
Za tebe su GT auti idealni.
3. Aha, imaš cabrio

definitivno onda guštaš i spadaš u ljubitelje vožnje.
Citiraj:
Autor John Creasy
nije isplativa, ali navlažio sam se od priče.. kupujem auto u 6.mj, i sve mi se čini da će biti nešto takvo staro 20ak godina, preko 100kW.. čisto zbog gušta, taman lijepo vrijeme, i metallica na usbu
|
Iskreno niti jedan rabljeni stariji od 3 ili max 5 godina nije isplativ. I dalje gube vrijednost od otprilike 100€ mjesečno (tu uključujem gubitak vrijednosti plus vanredni servisi koje ne bi imao na novom autu).
Na žalost, u Hrvatskoj ne vrijede one fore da autu opada vrijednost 10-15% kad izađe iz salona... vidim po demo vozilima koje prodaju naše auto kuće... Kia nove Ceed-ove sa 5-6k km prodaje po 5-6 soma kuna manje... što mi je niti 5%.
Jer kod nas valjda ima više razumnih ljudi, kojima ne treba novi auto i da su prvi sjeli guzicom u njega, nego žele dobar auto, sa garancijom, a po povoljnijoj cijeni, nego što ima takvih auta.