Citiraj:
Autor IcyTexx
Mazdi fali pošten motor. Fora je ovaj SkyActiv-X i AWD, ali ... fali mu turbina. Kaj ću s 180 konja i 222Nm? Gdje je nestao 2.5L motor? Prekrasna mi je izvana i iznutra, tho. Ali škrtarili su s novom verzijom, iza je greda umjesto multilinka.
Frend ima E92 325i i to je već fino, ali samo zbog zapremnine motora i 6 cilindara. 4 cilindra bez turbine, bah...
|
Tu se razlikujemo. Ja ne volim turbake i turbo rupe. Preferiram linear razvoj snage. Što veći okretaji, više snage. Easy peasy
Ali svatko ima svoje, netko voli onaj osjećaj kad se turbo upali i povuče... svi mi bi recimo voljeli 335i sa twin-turbom

...
Ali meni osobno je ideal 330i... i ne možeš reći "6 cilindara ga spašava...". Pa 6 cilindara i je poanta tog motora, nema ga tu šta spašavati. 330i je još bolji (jedan od najboljih motora ikad proizvedenih).
Baš gledam iskreno jednog, E46, ali vlasnik previše traži, a i nisam siguran da želim kupiti auto koji neću moći prodati, i čiji će popravci zahtjevati manji kredit...
Edit apropo Mazde:
da, i mene smeta što nema multi link, ali nema ga ni novi Focus (osim na 150ks+), pa je ok za vozit. Možda je i Mazda.
Za njene motore, da 2.5 bi bio odličan, ali ako se ne varam to je samo za USA tržište bio.
Pričekaj MPS verziju, sigurno će doći