Citiraj:
Autor Kal-EL
Hvala na pomoći, idem na Michelin Pilot Sport 4 onda.
|
Siguran sam da će ti biti super!
Citiraj:
Autor domy_os
Kod nas bile Continental Premium Contact 2 na Focusu 5 godina i prešle nekih 50000 km (kad izbacim zimske). Jesu potrošene, ali moglo se voziti još jednu sezonu jer su i nakon 5 godina bolje držale nego Michelin Primacy HP nakon 3 godine. Na 307-ici sam godinama imao CPC5 i nikakvo pretjerano trošenje nisam uočio. Michelin Primacy sam zamrzio i više nikad neće na moj auto, guma je jednostavno smeće i nakon 3 godine si je prisiljen baciti jer je plastika, džabe debela šara. Bolje da se guma troši, barem onda znaš da u gumi ima gume. Kad se vratim u HR ću uzeti nove CPC6 jer sam stvarno prezadovoljan Continentalom.
|
Na Insigniji su došle CSC3 tvornički u 245/nešto/R18 i trajale su fajn dugo, puno duže od CSC5 ili 6 koje su metnute kasnije, stvarno ne znam više koji točno broj. Al prije se se taj auto razletio nego što smo mogli vidjet kako će gume durat.

A i neće mali auti bez puno snage potrošit gume kakve god one bile, više se tu radi o autima srednje više i više klase s puno snage i momenta, koji se puno voze na autoputu.
Za premium touring gume stvarno ne znam, tu bih i ja rađe uzeo CPC6 umjesto Primacy 4. Znam samo da se PS4 troše puno manje od CSC, a drže bolje ili jednako.