Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.03.2019., 08:11   #42687
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Tko je ovdje osim Lewisa i momka koji ima Megane RS kupio auto kao ljubitelj, iole priblizan necemu sto je zelio za gust?
Kao puno mladji nego danas i solo - Fiat Tipo 2.0 16V.
To je bio auto na koji sam se lozio i koji sam si uzeo bas za gust.
U to vrijeme (devedesete) kompakti nisu imali bestije od motora sa 250+KS i kompakt sa dvolitrakom od 150KS se smatrao jurilicom. Rijetki su auti u srednjoj klasi imali dvolitrene turbake sa cca. 200KS i to su bile top sportske verzije. U tim vremenima je i kultna Lancia Delta HF Integrale imala 200-220KS ovisno o verziji tako da su kompakti sa 150KS bile ljute pile

Sadasnji auto je isto nekim manjim dijelom za gust jer je glavni uvjet kod kupovine bio automatski mjenjac i to bas za moj gust. To je bilo must have
Nisam imao nikakve uvjete oko snage motora i slicno, ali kako automatski mjenjac suzuje izbor motora u kompaktnoj klasi bio sam osudjen na motor od 150KS (nisam htio diesel). To ga ne cini nikakvom jurilicom, ali kako je za klasu Astre 150KS jos uvijek dosta respektabilna brojka to ju cini fino brzim i zivahnim autom. Ne jurilicom, ali autom koji hoce jako fino potegnuti, pa eto i to donosi neke guste