Citiraj:
Autor Master_Hrc
Sad bas gledam cijene novih auteka, pa oni nisu normalni. Pa malo bolje opremljeni compact i na 200 hiljada si bez problema. Ajde honda vec zadnjih 6-7 godina sa izlaskom onda novog civica je vec bila na 200 hiljada, sada nova corolla i nova M3 isto na 200 hiljada sa malo boljom opremom. S tim da toyota vise nema uopce dizele, a na hibride vise nema poticaja tako da mi je to totalno pušiona...odem pogledam cijene za KIu i ono 130 hiljada serijski model bez ičega....jebeš mi sve 
Da sad moram kupiti compacta gledao bih tamo di mogu uzeti dizla ali je izbor sve manji i manji. Onak ukinu dizele i ponude hibride za 50 hiljada skuplje. Pravi su marketing experti 
|
Ja iskreno ne znam kad sam zadnji put vidio novo vozilo baš iz salona. Nebitno jel se radi o smartu ili o autu od 100 k eura.
Tip koji je meni tražio vozilo i sređivao dokumentaciju mi je pokazao narudžbu za klijenta, čovjek je uzeo sebi Volva (XC 60 ili XC 90 nisam siguran) starog 6 mjeseci, i prošao je 6000 km (dakle zakonski limit da se gleda kao rabljeno vozilo).
Ako sam ga dobro shvatio, čovjek je naručio i konfigurirao po svojoj želji tog Volva, dao kaparu autokući, i otkupio ga nakon 6 mjeseci.
Nov je koštao 77 000 eura, nakon 6 mjeseci kupljen je za 57 000 eura.