Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.03.2019., 19:23   #42475
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Rimac kupuje know-how drugih firmi i skuplja ih na jedno mjesto: pod krov u Sv. Nedelji.

Bio je i u mojoj firmi (auto industrija) bar jednom na pregovorima, među ostalim se interesirao za "Thermal and Energy Management for HV-Powernet".

To se može shvatiti kao da je lagao i da se ništa nije zapravo proizvelo kako tvrdi, ili s druge strane reducirati do apsurda gdje možemo povući usporedbu da niti bakar za kablove i električne motore nije moguće ili nije isplativo proizvesti "sam".
Dokle god u raspravama težimo k jednoj krajnosti, nije dobro.
Znamo povijest i otkud mu kapital, znamo da zapošljava radnike koji primaju plaću, a o činjenici da su ljudi premalo plaćeni ne moramo niti započinjati raspravu jer će se sve svesti na "hrvatski standard".

Sve dok sami proizvođači automobila i dalje rade na razvoju motora s unutarnjim izgaranjem i ne prebace fokus potpuno na druge tipove pogona, kupovat će vrijeme i usluge drugih firmi koje će im brže pomoći da se prebace, te da brže razviju svoje proizvode. (hint: Porsche x Rimac)
Reverse engineering te industrijska špijunaža su pojmovi kojima se sve češće služe i veća imena u auto industriji.
Velika je to "mašinerija", puna para, pa se lako gura pod tepih.

Količina automobila koje jedan OEM proizvede na godišnjoj bazi je enormna, te jedan Rimac nikad neće biti u stanju poslužiti tolike zahtjeve.

Concept auti Rimcu služe kao marketing i to vrlo uspješno.