View Single Post
Staro 08.03.2019., 17:39   #3876
skalar
Premium
Moj komp
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,602
Citiraj:
Autor NTN Pregled postova
Vidim na HAKOM-ovim stranicama da za moj dio.grada(tresnjevka) krajem 3 mjeseca HT uvodi optiku u dvije faze.Prva faza bi trebala bit gotova do kraja 6 mjeseca. Druga faza je tek 2021.

Mene zanima, ako bude bila dostupna optika poslije prve faze jel se prvi ugovor mora potpisat s HT-om ili moze i s Iskonom?
2021 g. ti je navedena kao krajnji rok kada moraju pokriti 90% grada zagreba + veće gradove koji su im komercionalno isplatljivi jer su im za to odobrena sredstva iz EU-a ,za ruralna mjesta (t-comu neisplatljivo) trebala bi se pobrinuti lokalna politika odnosno trebali bi iz istog fonda zatražiti sredstva ili subvencionirati, ostatak od 10% bi trebao pokriti A1 (ex vip) ,jer fond se zove "broadband za sve građane EU-a",sitni problemčić je da se ormarići i optika pod isto tretiraju tako da neće svi dobiti optiku,ali bi svi trebali do 2021g dobiti urednije veze, a i po nekim najavama tehnologija preko ormarića(bakar do stana) bi do onda trebala isto omogučavati brzine do 500,t-com će to prvenstveno raditi zbog sebe omogučavanje 4k maxtv-a tako da je gotovo sigurno da će to tako i biti,kako će biti sa cijenama to ćemo vidjeti jer u principu malo pomalo van akcija rastu.

p.s. HT ili Iskon ti je cijenovno gledano i ako gledaš u cijelini nekako isto nakon zadnjeg iskonovog povečanja cijene na optici bar trenutno,a na HT-u je ipak nešto kvalitetnija usluga,pogotovo služba za korisnike(nemoraš moliti prositi,preklinjati da ti tehničar iziđe van u slučaju problema),ontovi su isti ,routeri su kvalitativno iste "žlj" kvalitete s time da je iskonov malo kompliciraniji za podešavanja onoga što je dopušteno podesiti., kod jednih i kod drugih možeš kupiti svoj router(preporučljivo) taggat portove i izbaciti njihove routere (intenet i iptv rade bez problema telefon kolko čujem jedino preko friza) i riješiti probleme koje oni donose.
__________________
-

-


Zadnje izmijenjeno od: skalar. 08.03.2019. u 18:18.
skalar je offline   Reply With Quote