View Single Post
Staro 06.03.2019., 10:09   #1
prowler
Premium

prowler's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Nešto kvalitetno za popravak tipkovnica/toucpada..

Prvo malo uvoda...do sad mi se nije dalo zezati sa ovakvim stvarima...kada bi otišla (prestala raditi) neka tipka sa tipkovnice, obično se radilo o nekoliko godina staroj tipkovnici pa bi kupio novu...međutim sad se konkretno radi o laptopu odnosno problemu sa desnom tipkom ispod touchpada koja je prvo neko vrijeme sama klikala a onda uopće nije radila. Kupitu novu je i skupo a i tesko za naci...Uglavnom rastavio sam ga i naravno na onoj gumeno-plastičnoj ploči došlo je do prekida/oštećenja u kontaktu i to na dva mjesta...tu naravno ne dolazi u obzir lemljenje iz očitih razloga. Proveo sam sate surfajući u potrazi za ljepilima/tintama/bojama na bazi ugljena i srebra i nije da sam našao išta što bi netko baš nahvalio.
Ono što sam ja probao jest da sam posudio neko jeftinije ugljen ljepilo od prijatelja...međutim nisam zadovoljan iz razloga što ima popriličan otpor nakon sušenja...došao sam na nekih cca 300 ohm na par milimeta a i djeluje mi dugoročno da će se usitniti odnosno popucati i prestati raditi...onda sam u chipoteke neko slovačko ljepilo za koje uopće ne piše na osnovi čega je...što se tiče otpora kad se osuši je odlično, par ohma ali se jako mrvi..fleksibilnost nula.
Mislio sam naruciti vodljivo srebro ali sam opet cuo od nekih da i to nije neko ekstra dugoročno riješenje pa da bezveze ne trošim novac pitam vas...
Pitanje je postoji li išta što može dugoročno riješiti/sanirati prekid na gumenoj/plastičnoj logičnoj ploči od tipkovnice ili touchpada? ili da zaboravim ili da kupim ne ebayu novi cijeli pad? Iskustva?
Hvala!

Zadnje izmijenjeno od: prowler. 06.03.2019. u 12:42.
prowler je offline   Reply With Quote