Citiraj:
Autor Stanky069
Čitao sam da se oko 34-35% svjetskog stanovništva vozi lijevom stranom,tako da nije bas malo tržište.
Kako je zaobilaziti kamion ako vozis desnom stranom,a imas i volan desno,ne vidis nadolazeći promet??
|
Za ovaj slučaj brojim samo aute unutar eu, jer u tih 34% spada australija, indija, kolonizirane pojedine afričke države, za koje aute nisu isti, tj nisu kao eu vozila. A u eu, ti je uk+irska, i nešto sitno od otoka dolje, mislim malta i ostali koje su isto britanci svojedobno kolonizirali. Tako da su auti za uk minimalno izmijenjeni za volan desno, sve se to prebaci za dan-dva nazad na lijevu stranu, uz minimalne dijelove.
Pa jel ti kad zaobilaziš kamion nabiješ se skroz iza njega i onda se samo izbaciš kad prestižeš? Ja otkad vozim, prestižem da se iz daljeg pripremim, tj pogledam što se nalazi ispred na dužem potezu, pa onda gas. Pogotovo na nepoznatim dionicama, tu prvo navigacija radi da vidim kakav potez ceste je ispred. Da je nespretnije nego s volanom lijevo, svakako je, ali da je nemoguća misija, ni čut, pogotovo što ovako se samo malo bacim desno pa vidim ispred tog famoznog kamiona sve