View Single Post
Staro 24.02.2019., 13:19   #1
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Powerline TP-Link TL-WPA-4420

Već godinu dana koristim dotični uređaj i radilo je više nego dobro. Mala kuća (prizemlje-kat cca 80m2) stara par godina. Na katu sam stavio router jer je mobilna 'teletina' tamo radila najbolje i u toj sobi je moj komp. Dole je bio slab signal pa sam stavio extender od D-Linka i to je bilo uzaludno utrošen novac: on na stepeništu a dole brzine dosta manje i s vremena na vrijeme padne brzina na skoro ništa al se to rješavalo sa ištekavanje/uštekavanjem istog. Sve u svemu katastrofa. Kupljen je ovaj TP-Link i preporođen: brzine iste kao i gore na katu - i to preko kabla (ima dva konektora na extenderu) i preko wifi-ja. Preporod.
Jučer prestalo radit. Testiram, resetiram na tvorničke i ništa. Nosim kod routera extender, uparujem, kopiram WPS-om postavke sa routera na extender i u sobi sve radi a dole opet ne, ali bogme ne radi gore u susjednoj sobi.
Spojim router dole i svugdje radi samo ne u toj bi gdje je router prije bio. Mislim si da nije do struje pa zovem brata koji je stvarno dobar (spaja od kuća do trgovačkih centara ormare i cijelu automatiku po Njemačkoj) i veli da su šanse jako male pogotovo kaj je to skoro godinu dana radilo i još k tome radilo jako dobro bez zamjetnog pada brzine.
Tražim savjet, neku preporuku kaj još probat i osobna iskustva jer ovak mi izgleda da će me odjebat ako vratim na servis pod garancijom (Instar) jer on radi samo me jebe soba.

Uglavnom, unaprijed se zahvaljujem