Ljudi moji pa auti su strojevi a strojevi se kvare,ali bas svi. Nemojte mi prodavati price kako se moja honda ili neznam toyota ne kvare nikad. Kvare se bas svi i u garancijskom roku. E sad tu dolazimo do toga kako ce koji proizvodjac to odraditi.
Pa tako ja sam ovdje napisao i pohvalio iskustvo u Ford Bratislava.
Ne znaci da je svugdje tako. Napomenuh to jer vidim da netko pise da je Ford sa 2 godine neko 2+3 a eto ovdje je 4 ravne godine jamstvo.
Mi smo kupili ga kad je imao 3 godine i 40000 km na satu i u toj prvoj godini smo imali nekoliko gresaka koje su zaista otklonjene brzo i efikasno.
Recimo mogli su mi presutiti da pumpa vode slini. Ja kontroliram tu i tamo ulje i stanje vode i nisam primjetio da je nesto pala ali na redovnom servisu 15 dana pred istekom jamstva su mi objasnili i rekli da narucuju novu pumpu i cjeli set za zamjenu te me narucili za dva dana i zamjenili sve u garantnom roku koji eto istice za 15 dana a ceh za to je bio 500 EUR. Platio sam 0.
Drugi problemi su bili air condition te kontkat na alternatoru te mehanizam na jednom brisacu i vec spomenuta brtva na vozacevim vratima. Mogao sam mozda pokusat forsirat ali radilo se o popravku od 15 EUR a uzimajuci sve u obzir, hvala lijepo evo vam 15 eur i do vidjenja.
A sad kad bih ovdje otvorio temu Citroen C4 i C5 od mojeg bratica eee to je za psihijatriju i stvarno dojde covjeku da im zabije auto u salon. Ali to je druga tema.
Ono sto zelim reci svi se kvare samo je pitanje koliko ce to biti bolno kroz to proci.
I na kraju ja nigdje nisam rekao da je Focus bez mane,dapace ali sam se osvrnuo na pricu kako puno trosi taj motor i da ne ide sto odgovorno tvrdim je netocno. Ima tu na forumu jos ecoboost vozaca siguran sam da ni jedan nema problem sa potrosnjom i snagom. Ovo o snazi je inace dosta subjektivno jer nekom je i 500 KS malo ali za normalnu gradsku voznju 1.0 ecoboost sa 125 ks je sasvim dovoljan i lijepo se vozi.
Takojder sam ovdje isto vec pisao da buduci auto nece biti Focus tako da neznam od kud mi se implicira da je Focus super auto bez mane. Auto nije los za ono sto se platilo za njega. Daleko od toga ali nije ni bogzna sto. Ima i boljih i losijih.