Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.02.2019., 07:32   #42014
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Ja ne kuzim kako ekipa uspjeva voziti da im auti trose kao zippo upaljaci.
Meni Astra 1.4Turbo sa 150KS i automatskim mjenjacem u gradskoj voznji uzme bez trunke srama 10-10,5l na 100km.
Jest da su uvjeti nepovoljni do neba - odlazak na posao i povratak (znaci guzva samo takva), kratke relacije izmedju semafora/krizanja znaci dosta stani-kreni bez duzih snita konstantne voznje, udaljenost 7km sto znaci auto dosta vozi hladan i nezagrijan na radnu temperaturu po zimi, zimske gume i to, ali opet kako ljudi uspjevaju sa turbacima voziti sa 7l i slicno prosjeka bas ne kuzim. I nije da se ganjam, normalna voznja bez nabijanja po gasu. Ovo gore daje nekih cca. 25km/h prosjecne brzine po kompjuteru.

Na otvorenom kao i svaki turbo - koliko gasa toliko i muzike (benzina), hoce na 6,5l ako se vozi by the book i po ogranicenjima, ali i hoce i na 8,5l prema Krku ako se bas ne zeli vuci po onim uzbrdo/nizbrdo kroz Gorski Kotar.

Frend ima Kiu Ceed sa 1.0 Turbo motorom i isto kaze da mu uzme 9l po gradu samo tako, a onda citam tamo po forumima gdje ekipa pise da ima Astra sa istim motorom kao moj trosi 7-7,5l, pa ga ga hebes ne vidim kako osim ako nije ili pretezno otvorena voznja ili lazu.
Zena ima Yaris sa 3 cilindra i 1.0 motorom (atmosferac) i isto po gradu (s time da je njoj posao na drugom kraju grada, pa ima dosta duzih ravnih snita) joj je nekih 7l gradski prosjek...

Zadnje izmijenjeno od: Tumor. 18.02.2019. u 07:55.
Tumor je offline   Reply With Quote