Citiraj:
Autor bertone
Leon ima više mjesta na zadnjoj klupi, ali se sjedi niže pa je ulazak i izlazak iz auta mrvicu teži (pogotovo ako parkiraš bočno uz povišeni nogostup). Leon je (subjektivno) i malo tvrđi, ali mi Focus ima precizniji volan. Kod Leona mi je bolji bolji mjenjač (iako ima samo 5 brzina) i spojka se lakše dozira... i da, u Focusu smeta prednja konzola u koju prije ili kasnije udariš koljenom
Gore napisano je iz osobnog iskustva u vožnji Leona 1.6 TDI (2016.) i Focusa 1.5 TDCI (2017.) i kad bih trebao izabrati od ta dva (iako je Focus imao više opreme) odabrao bih Leona.
|
Ak je tak, onda mi Focus više odgovara, al morat ću isprobat još Leona pa ću imat neki konkretniji odgovor..
Ono kaj me malo smeta kod Focusa su sjedala, donji bočni dio, tu skoro svaki ima (kilometraže nisku velike, ispod 100tkm sam gledao) znakova korištenja, tj materijal se zgužva, a i ta donja bočna potpora nije baš nekaj ekstra, pa me to malo pika u oko..
@Mar, o kojim konkretno modelima pričaš?
Znam da su iz uvoza jeftinija, a i jako često izgledaju u stanju novog, dok kod nas to baš nije primjer, al dobro, to je sad drugi par rukava..
Slažem se da su kod nas auti skupi, većina je iz uvoza, a dost njih vozi auto 1-2god. i stave ih na bubanj radi što manjeg pada vrijednosti tj gubitka, naravno, onda auti dost dugo prosjede na oglasima, pa još dodatno moraju cijene spuštat..
A ima pojedinaca, uvezu auto iz vana, voze 1-2 tjedna i onda stave na oglas, mada se i ovak auti teško prodaju kod nas; najviše me smeta ovo skidanje kilometara, i nepotpuna povijest auta.