Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.02.2019., 09:54   #41939
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Apropos onog fokusa iz Belgije; meni to djeluje jako sumnjivo, službeni auto koji je prešao tako malo km? I to što izgleda kao nov je zato jer je novo godište. Mi u firmi imamo aute koji se mjenjaju svake 4 godine. Npr baš mi imamo 308 SW 1.6 HDI sa 120ks, auto sad ima tih 4 godine i ide na bubanj i ima trenutno 190tkm, redovno održavan, ide ko raketa, vozi se još bolje (ima neki fensi mali sportski volan, udoban je dobro drži cestu, baš je bombon za voziti, a može i ići brzo a i biti superštedljiv)...to je puno km u malo godina i mišljenja sam da će to auto bolje podnjet nego malo km u puno godina. BTW puga ne bi kupio ni mrtav, ovaj naš npr ima bubrege na blatobranima(hrđa diže boju), auto redovno pran, garažiran i star samo 4 godine, rade ih valjda od maslaca. E da i neko vrijeme je zezalo halđenje/grijanje a sve se radi preko touchscreena, ima tipku samo za sva 4 žmigavca
Primjer mi je moj clio dci (65ks), ima trenutno 145tkm a star je 16 godina. Zadnjih par godina je zezao, gasio i trzao u vožnji. I vozio ga kod hrpe majstora i svi su rekli da su dizne i pumpa nafte. OK, otišao kod bošiste i iskrcao 5,2k kn za reparaciju jednog i drugog...sve isto, i onda ga tom istom bošisti nosio još jedno 5-6 puta u razmaku od par mjeseci jer smo mjenjali sve moguće dijelove da bi na kraju prvo probali remap ECU-a koji je mrvu poboljšao stanje ali ga nije riješio, a nakon toga ubacili drugi eku i mapu sa starog ECU-a i auto radi savršeno sada.
Nisam mu dao više ni lipe nakon početnih 5,2k, ali da se odmah išao mjenjat ECU, taj kvar bi me max izašao 1,5k kn. A hebat ga, na greškama se uči, samo ja nisam mehaničar ni bošista i nisam pametan kako bi ovako nešto i slj put izbjegao.
Inače mi je meho kod kojeg ga servisiram rekao da sam ja valjda najsretniji vlasnik renaulta kojeg poznaje jer da je auto jedno od najvećih govana po pitanju kvarova.
Za clio 2 dizel ili općenito renault?

A gle, sumnjivo ili ne, ko će ga znat, baš jučer gledam na mobile.de i autoscout, ekipa prodaje Focuse mk2 2010god sa 40-80tkm, onak na slikama izgledaju bombon, naravno kod njih isto ima što dilera što privatnih prodavača, al iz vana se da uvest fina kolica.
Da recimo naletim na Focusa mk 2 starog 8-9god u top stanju, ne bih se dvoumio puno, samo kaj eto, kod nas je većina uvoz..

Baš jučer naletim na oglas, tip prodaje Focus mk2 (index oglasi) mislim da je 2009-2010god, ima blizu 90tkm. Samo kaj je uvoz, sudeći prema slikama koje su gore, izgleda top stanje.
zvonac je offline   Reply With Quote