View Single Post
Staro 10.02.2019., 00:40   #2173
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Pala je odluka za 3 x Chromax NF-A14'ice.

S obzirom na starost moje ploče originalni plan da stavim sve tri na fan kontroler pa na Chassis_FAN na MBO nije prošao. Ne samo da mi je MBO predpotopna već ima i infantilni PWM za taj jedan header koji nije CPU. Tako da su se sva 3 vrtila na 1500 okretaja što je dosta glasno.

Rješenje je bilo prebrikati sve sa Y spliterima (srećom od ranije imao dva komada) i spajanje svih 5 (3 Chromax kućište i 2 na NH-D14) na Define R6 kontroler na ona 3 PWM konektora s desne strane.

Sad je komp gotovo kompletno nečujan, i puno više zraka prolazi kroz kućište. Pravi rezultati testova, odnosno da li ma razlike u temperaturama znati ću kroz par dana kad provrtim sva 4 naslova koje trenutno igram.

Par komentara na Chromax ventilatore. Kupujte obične NF-A14, a ne Chromax ako baš ne morate. Jednog sam monitirao na NH-D14 pa znam razliku iz prve ruke:

Crna boja se skupo plaća kao premium kod Noctue. Yes, Chromax je crn i dobije se s njime 6 različitih boja antivibracijskih kutnika, no kod običnog NF-A14 dobije se puno više toga: Y kabel, produžni kabel i 4 komada gumenih vijaka uz obične metalne vijke za montažu. Plus, NF-A14 je jeftiniji.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 10.02.2019. u 12:33.
T}{OR je offline   Reply With Quote