Evo, mali review od mene. Ili više osobni dojmovi, pošto nisam ništa podkrijepio brojkama.

Uzeo 5 komada Enermax magma 120mm.
Čitao malo review, pa su mi zapeli za oko, jer su na nekim testovima bili čak pri vrhu po omjeru kvalitete hlađenja i buke.
Sada kad sam ih stavio u inaće vrlo tiho kučište, define c, moram priznati da review nije pogrešio. Odlično mi pašu sa crveno led osvjetljenu strixicu i matičnu, pa to zbilja izgleda cool. I kaj se hlađenja tiće, zbilja je također cool!
Eto, ako netko treba dobre ventove, nisu preskupu, a izgledaju dobro i dobro hlade.
Buka?
E, ovako.
Ovi ventovi imaju i neke restrikcije. Naime, nemaju mogućnost spajanja na ploču, niti na bilo kakve ublaživače okretaja, jer tako spojeni se ne vrte.
Idu jedino na 12v preko molexa, jer imaju na sebi kontroler sa tri brzine vrtnje:1000,1500,1800rpm.Ja sam ih sve stavio na 1000rpma,i čuje se strujanje zraka, ali ništa iritantno. Kad zatvorim kučište, i stavim ga pod stol, onda ih čujem tek kad dođem do stola, ali kažem, ništa da bi smetalo.
Naravno, oni koji hoće tišinu, treba reći da ovo nije za njih, jer je i na 1000 okretaja vent čujan,(kao i svaki drugi), a nema mogućnosti da se dodatno to smanji.
Ipak je to više performanse ventilator. Na 1500 i 1800 okretaja nisam niti probao, ali mogu zamisliti da su glasni.
Eto, tko voli nek izvoli!