Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.02.2019., 13:21   #41769
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Po meni, najveći problem japanaca/korejaca jest što su kao polovnjaci prilično jeftini. Prodavač gubi dosta para na njima iako za to nema nekog posebnog razloga.

Istočnjaci su u pravilu pouzdani, dobro opremljeni, imaju dobar izgled, kvalitetni i imaju dugu garanciju. Kada pogledate šta za istu lovu možete dobiti od europljana, dođe vam slabo - ili su slabo opremeljeni ili imaju slabije motore,.... Frend je uzimao X1 i dobio 4 A4 stranice s popisom dodatne opreme. Nađite mi jednog istočnjaka koji ima tako nešto.
Upravo u ova tvoja dva paragrafa i leži kvaka, malo tko (tipa kao ja) uzima skoro max opremu i najjači motor kod japanaca. Za istu lovu možeš se protegnuti do entry level europljana ili veću klasu auta. Većina kupaca u HR uzima niži ili srednji rang opreme kod Mazde barem.

Što se tiče cijene, ja sam svoju M3 2014 prodao ja 2/3 kupovne cijene što mislim da je poprilično solidna prodaja / zadržavanje vrijednosti.

Citiraj:
Autor Bariarnil Pregled postova
Skyactiv jest zadnji nivo tehnologije potrošnje i slično, ali naspram 1.5 atmosferaca Ostale firme imaju svoj način kako doći do niske potrošnje i svoju skupinu inžinjera koji također imaju sisteme razvoja. Mazda je mala kompanija i njima nije lako ulagati u downsizing, elektrifikaciju i sl. Jer košta, pa onda PR odradit ostatak(jer je jeftinije).1.5 atmo u normalnoj vožnji(kad auto ne teraš, znači turbak nije na boostu) naravno troši više čisto zbog više mehanike i otpora, gubitaka i slično(a opet kad ga teraš, imaš barem fleksibilniji motor, mislim na turbaka). Vozim također Octaviu 1.5 TSI i dugoročna potrošnja u 6300km mi je oko 7 i pol litara(maltene isključivo Zagreb i autoput). Imam čak i slike. Naravno da manji auti troše nešto manje.
Da zato su razvili Skyactive X motor, prva varijanta HCCI motora na svijetu koja će ove godine doći u ponudu sa Gen 4 Mazdom 3.

Mazda isto tako ima i 2.0, 2.2 i 2.5l motore sve pod krovom Skyactive tehnologije koja ne hebe 5% downsizing već istu uštedu ostvaruje preko velikog radnog volumena motora. Mana je što su im bezninci atmosferci pa ih se treba razvrtiti na 4000 okretaja prije nego živnu.

Skyactive je "njihov đir" i isto tako marketinški razlog/trik pomoću kojeg prodaju svoja vozila. Nema to veze s zadnjim nivoom tehnologije, malom firmom i kajtijaznamveć. Nisu oni otkrili toplu vodu, samo dolaze do iste potrošnje kao konkurencija na drugi način. Štoviše, moj diesel 2.2 je malo i veći potrošać od onoga što bi se za diesel te snage očekivalo...

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote