Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.02.2019., 10:38   #41733
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
To uopće nije malo kilometara. Dizel sigurno ne bi bio promašaj.

Nego, imaš li neki specifičan razlog zbog kojeg si se zagledao samo u Mazdina i VAG kolica? Ja ta dva "kvazi" premium brenda ne bi ni pogledao ispod 6-ice odnosno Passata/Superba.
Nemam neki poseban razlog, ne treba mi veliki auto a i u garažu mi ne bi stal, tak da pucam na ove manje..

Pa ne znam, M2 mi se sviđa, a i motori su pouzdani.
Što se tiče Ibize, gabariti iste su tu negdje sa M2, jedino eto taj 1.2TSI me zanimao kakav je..

Baš sam sjedio u novom (2017) Swiftu, mislim da mi je to najlošije iskustvo bar po pitanju materijala unutrašnjosti, plastika, koja se uvija pod prstima, tak da mi je tu pao mrak na oči, doduše ni ostali auti u toj klasi nisu bogzna kaj po tom pitanju, al opet mi djeluju kvalitetnije neg u Swiftu.

Pošto imam Clio 2, ovi "mali auti" su ipak veći od Clia 2, kojih 20tak+ cm, a to se osjeti, tak da mi je tu napredak vidljiv, u užem krugu mi je bio Clio 4, al ponuda prostora u kabini je nekak skučena, pogotovo na zadnjoj klupi a i preglednost je loša..

Što se tiče potrošnje, baš se s tipom razgovaram o Ibizi sa 1.2TSI motorom, veli da je gradska vožnja oko 7-7.5l, autocesta, isto oko 7l, 130-140kmh, otvorena oko 5.5, mogao bih povuć paralelu sa svojim autom koji ne troši niš više neg ovaj moderni 1.2TSI, a i kolko sam probao vuče ko i 1.6 16v, naravno, 1.2TSI briljira u međuubrzanjima.

Recimo, Mazda 2 90ks, na papiru djeluje odlično, bar što se tiče performansi, u praksi mi nije takav dojam ostavljao, al to je bila vožnja od cca 10tak min. tak da je ipak potrebno malo duže vremena da steknem neki dojam.
zvonac je offline   Reply With Quote