View Single Post
Staro 31.01.2019., 23:36   #924
Busola29
Guest

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ne bih se nadovezivao na ove rantove o svjeckoj pravdi i nepravdi, ali koja je fora sa tim "kineskim" procesorom?

Ako dobro vidim, to nije kineska replika nego je to orginalni Intelov procesor, dakle Intelova jezgra. Mobile procesor kojeg su kinezi prepakirali tako da bude kompatibilan na desktop sistemima.

Nadalje, nipošto nije isplativ. Košta 100 i kusur dolara, boosta jedva na 3.4GHz. Istu lovu vrijedi svaki drugi lockani i7 za socket 1150 s kojim nema potencijalne zejebancije kao sa ovim procesorom.

Na kraju Linus je i sam to zaključio. Not recommended.

Sent from Usreo Mobara

Linus je zaključio jer ne smije drugačije zaključit! Baš bi ga gledali na youtube.com prije na sudu...

U kojem svijetu živimo , zapadnom. Sve da i valja nešto drugo ne smiješ to javno reći (ajmo reći da neka javna osoba u SAD ne smije doslovno braniti Huawei i njihove mobitele...), posebno ovako problemna stvar.

4770K = 1300-1800 kn na njuskalu POLOVNI
4720 kineski = 100 $ i poštarina , a vidi se da radi...

Razlika u perfomansama 10-20% stvarno vrijedno je dati 700-1000 kn više...

PS. nisam htio stavljati video uratke sa replikama nema smisla (oni to pripremaju ne samo iz razloga zarade, nego iz mogućeg razloga podjele svijeta koju vodi SAD kako bi zadržali primat broj jedan ...) , ovo je prepakiran procesor.

Htio sam ukazati na banalnost cijena Intelovih perjanica. Nažalost previše uzimaju i pravili su od ljudi ovce, nešto kao i Apple zadnjih godina dok nije krenulo pucati...

Ispravio sam malo post, jer ne zelim prozivati, prepirati se samo propitkivat.

Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 01.02.2019. u 00:08.
  Reply With Quote