Od Intela vrijedi kupiti kineske (iz malih tvrtki...) replike ili dogradnje koje se na npr. alibabi mogu nekada naći za cca 100$...
Priča u informatičkim krugovima (kada sam bio u Rusiji...) ide da sami Kinezi imaju spremne procesore za stolna računala , ali još uvijek poštuju patentna prava(iako je to otvoreno pitanje što se sve može zaštititi, nemožeš npr. zrak i x86 instrukcije zaštiti po meni...) i dogovor sa Amerima. Jedno vrijeme su htjeli uzeti AMD , Amerikanci dekretom zabranili prodaju - toliko o tržištu...
Samo kako vidimo po razvoju situacije u svijetu , preći će njima preko glave američka bahatost te bi ubrzo mogli imati odlične jeftine procesore...
Tko nije vidio video , neka pogleda sve će biti jasnije
https://www.youtube.com/watch?v=tvXfgdyQxPQ
Intel i manjim djelom AMD nažalost deru ljude zadnjih 5 godina , kao što ih je svojevremeno derao Apple, a ni NVidia nije jalna na to... Da sada izbace Kinezi procesore 20% ljudi bi odmah prešlo na njihova rješenja... , a vjerojatno Windows bi odmah bacao zakrpe oko blokiranja tih procesora

JA ne razumijem Zapad (iovako su se mnogima ogadili...) toliko su prokleti za čistim profitom i isplatom ogromnih nagrada da se jednostavno time uništavaju...